Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Ötször több a koronavírusos Szerbiában most, mint a hónap elején

2021.08.22
08:50
2021.08.22
15:52
Forrás
Szerbiai RTV
Amíg augusztus első napján 300 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, addig három hétre rá a napi számuk meghaladta az 1500-at.

A koronavírus miatt kórházban kezelt betegek száma is megkétszereződött. A batajnicai covid-kórházban három hete 32 személyt ápoltak, most 268-at - közölte az intézmény igazgatóhelyettese, dr. Jelena Veličković. Szerinte aggodalomra ad okot, hogy egyre több a fiatal páciens, akiknél a betegség komoly szövődményekkel jár. A kezeltek többsége nincs beoltva, és valamilyen összejövetelen, ünneplésen, lakodalomban vagy a nyaraláson fertőződtek meg.

koronavírus
Szerbia
járvány
beteg
dr. Jelena Veličković

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.