Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Otthonában látogattuk meg Pál Gajódi Olivért

2021.12.07
21:34
2021.12.08
20:05
Forrás
Pannon RTV
Jól van és egyre ügyesebb a bajmoki Pál Gajódi Olivér. Stábunk a kisfiú állapotáról májusban, a hazaérkezésekor számolt be, viszont most otthonukban látogattuk meg a családot.

Pál Gajódi Olivért senkinek sem kell bemutatni. Mindenki ismeri a csodás kisfiút, aki sajnos már születésétől fogva komoly próbatételen kell, hogy átessen. De a mi kis bajmoki hősünk napról napra ügyesebb, mozgékonyabb. Az elmúlt hónapok alatt nagyon sokat fejlődött és erősödött- meséli az anyukája, Gajódi Tímea.

Az SMA-1 betegségben szenvedő kisfiúnak az év elején gyűlt össze a pénz a génterápiás kezelésre, amely több mint 2 millió euróba került. Január 18-án utaztak fel Budapestre a Bethesda Gyermekkórházba, ahol eltávolították Olivér gégekanüljét, majd márciusban kapta meg a Zolgensma nevű gyógyszert.

 

Pannon RTV

November folyamán Olivér új gyomorszondát kapott, így a táplálása egy korszerűbb tubuson keresztül zajlik, valamint kisebb mértékben okoz gyulladást.

Az anyuka, Tímea számára Olivér fejlődése mellett nagy erőt ad az is, hogy szinte naponta keresik fel őket, érdeklődnek a kisfiú állapotáról. Olivért továbbra is lehet támogatni, az eddig megszokott 3030-as telefonszámon, melyre a 848-as kódot kell elküldeni, vagy pedig a Budi Human oldalán szereplő bankszámlaszámra lehet pénzt utalni. A Vajdasági Jótékonysági Licit csoportban egyébként most is több gyermek számára folyik a gyűjtés, tehát aki teheti, vagy szeretne Olivér mellett más gyerekek gyógyulását is tudja támogatni.

Pál Gajódi Olivér
SMA-1
SMA-1 betegség

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.