Ugrás a tartalomra
Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum
Pannon RTV

Ötven éves a Vajdasági TV magyar nyelvű műsora

2018-01-09
07:55
2018-01-09
16:05
Forrás
Pannon RTV
Az aranyjubileum alkalmából többrészes sorozat készül a magyar műsor történetéről.

Ötven éves a Vajdasági Televízió magyar nyelvű műsora. Az aranyjubileum alkalmából ünnepi műsorral emlékeztek vissza a kezdetekre, a fejlődésre, a legszebb és legnehezebb pillanatokra.     

Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum

Az ünnepi adást 10 éves periódusokra lebontva tekintették át. Bosznai Győző a hatvanas évek végén került a szerkesztőséghez. Szerinte egyre gyorsabban kell a kezdő riportereknek felvenni a munkatempót. Bosznai Győző, nyugalmazott újságíró: „Fölgyorsult a világ, és ezt a gyorstalpalót, például a gyors bevonását a munkaerőnek, a fiataloknak, ezt lehetne másként csinálni, de maga a technikai megjelenítése, az olyan, amilyennek lennie kell.”

Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum

Az újabb generáció mindig feltekint az elődökre – mondta Orovec Krisztina újságíró. „Egyelőre még vannak a szerkesztőségben olyanok, akik a legelső generációhoz tartoztak, ha nyugdíjasok is, visszajárnak hozzánk, és sokat tanulunk tőlük.”

Az évfordulón monográfiát adtak ki, amelynek ötletgazdája és szerkesztője Kartag Nándor nyugalmazott újságíró. „Ennek van előzménye, mert a 35. évfordulóra már egy monográfia megjelent, a tévézésünk történelméről, és akkor ott vannak mindazok, akik közreműködtek bármilyen formában a tévézésben. Hibája is van a könyvnek, mert minden monográfiából egy vagy két személy hiányzik, akármennyire is igyekszünk.”

Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum

A jövőben új műsorokkal még közelebb szeretnének kerülni a nézőkhöz – mondta Szakács Áron, a magyar szerkesztőség felelős szerkesztője. „A jövőbe is tekintünk, mert a tervek szerint rövidesen új épületet is kapunk, ez is olyan fontos feladat és cél lesz, aminek meg kell felelni, hogyha majd korszerű körülmények között dolgozhatunk, akkor ehhez szakmailag is fel kell nőnünk.”

A műsornak van létjogosultsága, szükség van a magyar tájékoztatásra – mondta Márton Attila, a Vajdasági Televízió kettes csatornájának főszerkesztője. Márton Attila, a VRTV kisebbségi műsorának főszerkesztője: „A jelenlegi csapat eléggé megfeszítve dolgozik, van egy küldetéstudata és ez az, ami hajtja az embereket, sok mindenen lehetne javítani, sok mindenen javítottak is, de remélhetőleg tudunk majd a jövőben is javítani.”

Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum

Az aranyjubileum alkalmából többrészes sorozat készül a magyar műsor történetéről, amely alapot ad a további munkához is – mondta Buda Hajnalka projektmenedzser. „A nézőinkkel kiváló a kapcsolat, és nagyon örülünk, amikor sok a visszajelzés, hogy tudunk a kedvükben is járni és tudunk módosítani is azon, amit esetleg jóhiszeműen bírálnak.”

Az aranyjubileum alkalmából az M-Stúdió előcsarnokában megnyílt a televízió fél évszázados történetét bemutató kiállítás.

Ötven év
Vajdasági TV
magyar nyelvű műsor

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.