Ugrás a tartalomra
Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum
Pannon RTV

Ötven éves a Vajdasági TV magyar nyelvű műsora

2018-01-09
07:55
2018-01-09
16:05
Forrás
Pannon RTV
Az aranyjubileum alkalmából többrészes sorozat készül a magyar műsor történetéről.

Ötven éves a Vajdasági Televízió magyar nyelvű műsora. Az aranyjubileum alkalmából ünnepi műsorral emlékeztek vissza a kezdetekre, a fejlődésre, a legszebb és legnehezebb pillanatokra.     

Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum

Az ünnepi adást 10 éves periódusokra lebontva tekintették át. Bosznai Győző a hatvanas évek végén került a szerkesztőséghez. Szerinte egyre gyorsabban kell a kezdő riportereknek felvenni a munkatempót. Bosznai Győző, nyugalmazott újságíró: „Fölgyorsult a világ, és ezt a gyorstalpalót, például a gyors bevonását a munkaerőnek, a fiataloknak, ezt lehetne másként csinálni, de maga a technikai megjelenítése, az olyan, amilyennek lennie kell.”

Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum

Az újabb generáció mindig feltekint az elődökre – mondta Orovec Krisztina újságíró. „Egyelőre még vannak a szerkesztőségben olyanok, akik a legelső generációhoz tartoztak, ha nyugdíjasok is, visszajárnak hozzánk, és sokat tanulunk tőlük.”

Az évfordulón monográfiát adtak ki, amelynek ötletgazdája és szerkesztője Kartag Nándor nyugalmazott újságíró. „Ennek van előzménye, mert a 35. évfordulóra már egy monográfia megjelent, a tévézésünk történelméről, és akkor ott vannak mindazok, akik közreműködtek bármilyen formában a tévézésben. Hibája is van a könyvnek, mert minden monográfiából egy vagy két személy hiányzik, akármennyire is igyekszünk.”

Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum

A jövőben új műsorokkal még közelebb szeretnének kerülni a nézőkhöz – mondta Szakács Áron, a magyar szerkesztőség felelős szerkesztője. „A jövőbe is tekintünk, mert a tervek szerint rövidesen új épületet is kapunk, ez is olyan fontos feladat és cél lesz, aminek meg kell felelni, hogyha majd korszerű körülmények között dolgozhatunk, akkor ehhez szakmailag is fel kell nőnünk.”

A műsornak van létjogosultsága, szükség van a magyar tájékoztatásra – mondta Márton Attila, a Vajdasági Televízió kettes csatornájának főszerkesztője. Márton Attila, a VRTV kisebbségi műsorának főszerkesztője: „A jelenlegi csapat eléggé megfeszítve dolgozik, van egy küldetéstudata és ez az, ami hajtja az embereket, sok mindenen lehetne javítani, sok mindenen javítottak is, de remélhetőleg tudunk majd a jövőben is javítani.”

Vajdasági RTV, magyar szerkesztőség, aranyjubileum

Az aranyjubileum alkalmából többrészes sorozat készül a magyar műsor történetéről, amely alapot ad a további munkához is – mondta Buda Hajnalka projektmenedzser. „A nézőinkkel kiváló a kapcsolat, és nagyon örülünk, amikor sok a visszajelzés, hogy tudunk a kedvükben is járni és tudunk módosítani is azon, amit esetleg jóhiszeműen bírálnak.”

Az aranyjubileum alkalmából az M-Stúdió előcsarnokában megnyílt a televízió fél évszázados történetét bemutató kiállítás.

Ötven év
Vajdasági TV
magyar nyelvű műsor

Most

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.