Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ötvenhárom vajdasági oktatási intézményt mintegy 150 millió dinárral támogat a tartományi kormány

2018-04-04
13:42
2018-04-04
16:55
Forrás
Pannon RTV
Erről írták alá ma a szerződéseket a támogatott intézmények képviselőivel Újvidéken, a báni palotában.

A tartomány által támogatott oktatási intézmények között vannak általános és középiskolák, diákotthonok és iskoláskor előtti intézmények is.

Szűcs Anna, igazgató, Petőfi Sándor Á.I., Hajdújárás: „3.300.000 ezer dináros támogatást kaptunk a tartományi kormánytól, és a királyhalmi általános iskola tetőszerkezetének felújítására fogjuk fordítani.”

Csikós Hermina, igazgató, Dózsa György Á.I., Gunaras: „Támogatást kaptunk a tornaterem plafonjának és világításának a felújítására, 5.400.000 ezer dinár értékben.”

Đivanović Róbert, igazgató, Középiskolások Diákotthona, Szabadka: „A pénz, amit a tartománytól kaptunk, az 3.900.000 valamennyi, és azt a fürdőszobák felújítására használjuk, és még elosztva további kisebb-nagyobb javításokra az épületben.”

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke a szerződésaláírás alkalmával elmondta, ez még csak a kezdet, a tartomány további pályázatokat ír ki, a következő júliusra várható. „Ez az év még csak most kezdődött, a 150 millió csak az eszközök első része. A munka egy részét a Szerb Köztársaság közbefektetések irodája végzi majd, amellyel teljes körű együttműködést alakítottunk ki. Ezek a nagyobb léptékű, több pénzt igénylő projektek. A munka másik részét az önkormányzatok fogják végezni.”

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár további pályázásra buzdította azokat az intézményeket is, amelyek most nem kaptak támogatást. „Több mint 230 pályázónk volt, és ezek közül - majdnem nyolcszoros túljelentkezés mellett - kellett eldöntenünk, hogy kik kapják ezeket a forrásokat. Figyelembe vettük, hogy tavaly ki kapott, szerettünk volna most másokat kiválasztani, figyelembe vettük a prioritásokat, és azokat, akik nem kaptak, arra biztatjuk, hogy pályázzanak a következő körben, júliusban.”

Vajdaság-szerte számos olyan iskolát támogattak most is, amelyekben magyar nyelven is zajlik a tanítás, egyebek mellett szabadkai, topolyai, óbecsei, gunarasi és hajdújárási oktatási intézményeket.

oktatási intézmények
támogatás
tartományi kormány

Most

12:22, Frissítve: 13:47

Bemutatták a Szerbiai Katonaság új drónjait

Belgrádban, a batajnicai repülőtéren mutatták be az SN-92A típusú drónokat, amelyeket Szerbia Kínától vásárolt. A Szerbiai Katonaság többszörösen erősebb, mint korábban - jelentette ki a szerb elnök.

Népszerű