Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ötvenhárom vajdasági oktatási intézményt mintegy 150 millió dinárral támogat a tartományi kormány

2018.04.04
13:42
2018.04.04
16:55
Forrás
Pannon RTV
Erről írták alá ma a szerződéseket a támogatott intézmények képviselőivel Újvidéken, a báni palotában.

A tartomány által támogatott oktatási intézmények között vannak általános és középiskolák, diákotthonok és iskoláskor előtti intézmények is.

Szűcs Anna, igazgató, Petőfi Sándor Á.I., Hajdújárás: „3.300.000 ezer dináros támogatást kaptunk a tartományi kormánytól, és a királyhalmi általános iskola tetőszerkezetének felújítására fogjuk fordítani.”

Csikós Hermina, igazgató, Dózsa György Á.I., Gunaras: „Támogatást kaptunk a tornaterem plafonjának és világításának a felújítására, 5.400.000 ezer dinár értékben.”

Đivanović Róbert, igazgató, Középiskolások Diákotthona, Szabadka: „A pénz, amit a tartománytól kaptunk, az 3.900.000 valamennyi, és azt a fürdőszobák felújítására használjuk, és még elosztva további kisebb-nagyobb javításokra az épületben.”

Pannon RTV

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke a szerződésaláírás alkalmával elmondta, ez még csak a kezdet, a tartomány további pályázatokat ír ki, a következő júliusra várható. „Ez az év még csak most kezdődött, a 150 millió csak az eszközök első része. A munka egy részét a Szerb Köztársaság közbefektetések irodája végzi majd, amellyel teljes körű együttműködést alakítottunk ki. Ezek a nagyobb léptékű, több pénzt igénylő projektek. A munka másik részét az önkormányzatok fogják végezni.”

Pannon RTV

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár további pályázásra buzdította azokat az intézményeket is, amelyek most nem kaptak támogatást. „Több mint 230 pályázónk volt, és ezek közül - majdnem nyolcszoros túljelentkezés mellett - kellett eldöntenünk, hogy kik kapják ezeket a forrásokat. Figyelembe vettük, hogy tavaly ki kapott, szerettünk volna most másokat kiválasztani, figyelembe vettük a prioritásokat, és azokat, akik nem kaptak, arra biztatjuk, hogy pályázzanak a következő körben, júliusban.”

Pannon RTV

Vajdaság-szerte számos olyan iskolát támogattak most is, amelyekben magyar nyelven is zajlik a tanítás, egyebek mellett szabadkai, topolyai, óbecsei, gunarasi és hajdújárási oktatási intézményeket.

oktatási intézmények
támogatás
tartományi kormány

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.