Ugrás a tartalomra
Pixabay/Matryx

Óvintézkedések Szerbiában: Szigorúbb lesz az ellenőrzés

2020-10-29
10:35
2020-10-29
10:41
Forrás
Tanjug
Készül a lakosság fertőző betegségekkel szembeni védelméről szóló törvény bejelentett sürgős módosítása.

Ez felhatalmazná a kommunális rendőrséget arra, hogy büntetéseket rójon ki a Covid-19 vírus terjedésének megakadályozására előírt óvintézkedések be nem tartása miatt. A törvénymódosítás a jövő csütörtökön kerülhet a kormány elé. Egyelőre nem tervezik a bírságok összegének emelését, csak az óvintézkedések betartásának szigorú ellenőrzését. Eszerint ötezer dináros helyszíni bírságra számíthat az a személy, aki nem visel maszkot ott, ahol kell. A törvénymódosítás ugyanakkor magasabb büntetést irányoz elő azoknak a jogi és felelős személyeknek, akik nem biztosítják a megfelelő óvintézkedéseket, például a vendéglátóhelyek asztalai közötti távolságot, vagy ha a kávézónak, pizzériának nincs kijelölt ellenőre. A büntetés megfizettetése ugyanúgy működne, mint a közlekedési kihágásokért, vagyis nyolc napon belül csak a bírság felét kellene kifizetni. A törvény pontosan meghatározza majd a házi karantén fogalmát is.

Szerbia
maszk
Óvintézkedés
óvintézkedések

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.