Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Palics-Ludas Közvállalat nem támogatja a ludasi fúrási kísérleteket

2020-01-28
18:29
Forrás
Közlemény
Támogatja a Palics-Ludas Közvállalat a ludasi lakosságot abban, hogy vizsgálják ki a kőolaj és földgáz kitermeléssel kapcsolatos fúrási kísérletek jóváhagyását.

Ezek ugyanis a Ludasi-tó Speciális Természeti Rezervátum védett területeinek közelében folynának. A tartományi energetikai titkárság végzése alapján a fúráshoz szükséges védőzóna a természetvédelmi terület egy részére is kiterjedne. A közvállalat közleménye szerint a fúrás veszélyezteti a természetet. A Szerb Kőolajipari Vállalat már elkezdett egyeztetni a palicsi kataszteri községhez tartozó parcellákról, amelyek részben természetvédelmi területhez tartoznak vagy az azt övező védőzóna részeit képezik. A Palics-Ludas Közvállalat közleményében az áll, nagy erőfeszítéseket tettek, és sok pénzt használtak fel azért, hogy a Ludasi-tó körül egy védőzónát hozzanak létre a biodiverzitás megőrzése és fejlesztése érdekében, ezért is kérik azt, hogy vonják vissza a fúrásokra vonatkozó jóváhagyást.

Palics-Ludas Közvállalat
fúrás
Szerb Kőolajipari Vállalat

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.