Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Máriás Endre

A pályaválasztásban segítenek a gimnazistáknak

2020-01-24
08:28
2020-01-24
17:02
Forrás
Pannon RTV
Folytatódott a Karriertervező programsorozat a zentai BeeHome közösségi házban. Egy informatikus, egy agrármérnök, egy újságíró és egy közlekedési mérnök mesélt a Zentai Gimnázium harmadikosainak.

Az eseményen megjelent fiatalok nagyobb részének még nincs konkrét elképzelése a továbbtanulást illetően. Úgy vélik, hogy ezek a beszélgetések segíthetnek nekik a döntésben. Opauszki Péter Pál, tanuló, Zentai Gimnázium: „Bepillanthatunk az egyetemi életbe, ami egyelőre még jobban izgat, mint a munka, mert az a következő lépcsőfok a középiskolai évek után, és látjuk, hogy hogyan is zajlik a továbbtanulás.”

Az előadók elmesélték, hogy miért pont ezt a pályát választották, illetve beszéltek az egyetemen eltöltött éveikről is. Emellett igyekeztek tanácsokkal is ellátni a fiatalokat. Fehér Szabolcs, okleveles közlekedési mérnök, Óbecse: „Amire fel akartam hívni a figyelmet az az, hogy fontos, hogy ne csak a tanulással foglalkozzanak a diákok, hanem különféle eseményeken, rendezvényeken, vagy egyesületek, civil szervezetek, ifjúsági szervezetek munkájában vegyenek részt, mozogjanak a közösségben. Ez az, ami számukra tud egy pluszt adni, hogy megállják a helyüket az egyetem után is.”

A Karriertervező rendezvénysorozatot két évvel ezelőtt hívták életre a szervezők a Zentai Gimnázium diákjainak kezdeményezésére. A mostani beszélgetés a harmadik évad első előadása volt. Máriás Endre, koordinátor, BeeHome, Zenta: „Ebben a periódusban összesen hat ilyen állomást rendezünk majd, és ezek keretében különböző szakmákkal, hivatásokkal, életutakkal ismerkednek meg a fiatalok, illetve olyan életvezetési tanácsokat kapnak a meghívott vendégektől, amelyek segíthetnek nekik nem csak most, amikor arról döntenek, hogy milyen szakon folytassák a pályafutásukat, hanem akár később is, amikor nehéz helyzetbe kerülnek.”

A rendezvénysorozat következő előadása január 29-én, szerdán lesz majd.

pályaválasztás
Zenta
BeeHome
Karriertervező
Máriás Endre

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
16:47, Frissítve: 16:54

Városnapot ünnepelt Zombor

Az önkormányzat által szervezett központi rendezvényen egyebek között az első zombori rendezett park létrehozásáról emlékeztek meg, valamint a zombori Énekes Társaság történetét is bemutatták.

Népszerű

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.