Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Pályázat egyetemi és főiskolai hallgatók útiköltség-térítésére

2023.02.02
21:16
Forrás
közlemény
Szabadka Város Önkormányzatának közleménye.

A Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság a 2023. évben megtéríti az egyetemi/főiskolai hallgatók városközi, illetve helyközi útiköltségeit. A közlemény szerint a városközi, illetve helyközi utazásán a két község, a község és város vagy két város területén található települések közötti utazás értendő. Az egy községen, illetve városon belüli elővárosi járatok költségeire nem lehet támogatást igényelni.
           
Az a hallgató jogosult, aki naponta utazik a városközi, helyközi járatokon, nem lakik kollégiumban, képzésének költségeit az állami költségvetés fedezi, első alkalommal írja be a képzési évet, állami támogatással, valamint nem részesül ösztöndíjban az illetékes minisztériumoktól, a Szerb Kormánytól, az illetékes tartományi közigazgatási szervektől, a Tartományi Kormánytól, önkormányzatoktól vagy más pénzalapoktól és alapítványoktól. Amennyiben a hallgató kijelenti, hogy naponta több mint 100 kilométert utazik egy irányban, a pályázati jelentkezéshez mellékelnie kell a nevére és az adott útszakaszra szóló havi bérlet fénymásolatát is.

A havi bérlet költségtérítésének igényléséhez mellekélni kell a személyi igazolvány fénymásolatát, a kar igazolását arról, hogy először iratkozik a képzés adott évére állami támogatással (hogy nem ismétel évet), és a bankbetétet, illetve a folyószámla fénymásolatát.

pályázat
útiköltség
egyetem

Most

16:27

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.