Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Pályázat nyílászárók cseréjére

2021.04.11
12:55
Forrás
Szerbiai RTV
A támogatásokat Szerbia teljes területén igénybe vehetik majd az érdeklődők.

Nyílászárók cseréjére pályázhatnak hamarosan a szerbiai polgárok, az energiahatékonyság növelése céljából - jelentette be Zorana Mihajlović. A bányászati ​​és energiaügyi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az állam minden nap, minden területen azon dolgozik, hogy egészségesebbé tegye a környezetet.

Elmondta, hogy a közúti forgalom és a nagy energiaüzemek, például a hőerőművek után a legnagyobb szennyezők az elavult fűtési rendszerek. Szerbiában ugyanis mintegy 1 millió 200 ezren fűtenek szénnel és fűtőolajjal, sőt gumiabroncsokkal és műanyag hulladékkal.

A támogatásokat Szerbia teljes területén igénybe vehetik majd az érdeklődők, és ez lehetővé teheti a polgárok fűtési számláinak 15-20 százalékos csökkenését is. Bővebb információkat a pályázással kapcsolatban későbbre ígértek az illetékesek.

nyílászárók
pályázat
Szerbia
Zorana Mihajlović

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.