Ugrás a tartalomra
A Pannon RTV bemutatkozása
Pannon RTV

A Pannon RTV bemutatkozott Belgrádban

2017-08-11
11:32
2017-10-04
12:19
A kisfilmekkel tarkított bemutatkozás során az érdeklődők a Pannon RTV mindennapos tevékenységeiről informálódhattak.

Médiaházunk csütörtökön este a belgrádi Néprajzi Múzeumban jelenleg is futó „Hallottátok-e hírét… – Szemelvények a vajdasági magyar kultúrából” elnevezésű rendezvénysorozat keretein belül ismertette munkásságát és tevékenységét a szerb fővárosban.

A belgrádiak érdekesnek és egyedinek tartják a Pannon RTV műsorait.

Colić Katarina, Belgrád: „Az egész program jó volt. Nem tudnék semmit külön kiemelni, mivel egészében nagyon megtetszett.”

Đošić Gabriella, Belgrád: „Nincs sok időm tévét nézni és bevallom, eddig nem nagyon néztem a Pannon RTV-t. De azt hiszem, mostantól nagy valószínűséggel az interneten nézni fogom.”

Ljubović Ilona, Belgrád: „Nekem minden nagyon tetszik. Szabadkán születtem és számomra mindez ismeretes. Nagyon szeretem nézni. Minden tetszett.”

A kisfilmekkel tarkított bemutatkozás során az érdeklődők a Pannon RTV mindennapos tevékenységeiről, a mintegy 150, túlnyomórészt fiatal dolgozó rátermettségéről, valamint médiaházunk felszereltségéről is informálódhattak.

Loboda Árpád, főszerkesztő-helyettes, Pannon Televízió: „A Pannon RTV-nek a legnagyobb feladata az, hogy ezeket a hírértékkel rendelkező információkat eljuttassa Vajdaság minden háztartásába. Tehát, hogy magyar nyelven minden nap friss információkat tudjunk közvetíteni a televízióban és mindkét rádiónkban is, valamint az internetes hírportálunkon keresztül.”

A Pannon RTV egy hidat képez Budapest és Belgrád között – emelte ki az eseményen Bodzsoni István, a médiaház igazgatója. A célközönség továbbra is a vajdasági magyar közösség, de közismert tény, hogy a Pannon RTV a magyarországi közszolgálati médiával, vagyis az MTVA-val jó együttműködést tart fenn és napi szinten készít számukra riportokat, illetve élő bejelentkezéseken keresztül is tájékoztatja a magyarországi nézőket a vajdasági magyarok mindennapjairól. Médiaházunk emellett a Szerbiai és a Vajdasági RTV-vel is szerződéses együttműködési viszonyban áll. A Pannon RTV szintén fontos feladatának tartja elérni a Szerbiában élő szerb lakosokat is.

Kozma Zoltán, programigazgató, Pannon RTV: „A hírportálunkon megjelentek a szerb nyelvű hírek is. Nagyon fontos az nekünk, hogy a vajdasági magyarokról szóló hírek megjelenjenek a szerb médiában is. De valós hírek jelenjenek meg. A mi szerb szolgáltatásunkon keresztül ezeket a híreket a szerb hírügynökségek is átvehetik és így első kézből értesülhetnek az országos szerb napilapok, hírügynökségek arról, amik a vajdasági magyarsággal történnek. Úgy gondolom, a híd egyik alapja ez, hogy állandó kapcsolat legyen közöttünk.”

A hírösszefoglalók mellett a belgrádiak a Pannon RTV egyéb saját gyártású műsoraival is megismerkedhettek. Részleteket láthattak többek között a Kincsesládánk, a Közel-kép, a Paskó Atya Konyhája, valamint a Vitrázs című műsorainkból. Emellett a helyszínen alkalmuk volt egyes műsorok szerkesztőivel is megismerkedni.

Belgrád
bemutatkozás
Bodzsoni István
főszerkesztő-helyettes
igazgató
Kozma Zoltán
Loboda Árpád
pannon rtv
programigazgató

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.