Ugrás a tartalomra
A megyéspüspök pappá szenteli a palicsi diakónust
Pannon RTV

Papszentelés volt Szabadkán

2019-07-07
09:40
2020-02-10
19:09
Forrás
Pannon RTV
Áldozó pappá szentelték Koleszár József, palicsi diakónust szombaton késő délután Szabadkán.
Papszentelési szertartás a székesegyházban

Megteltek a szabadkai Szent Teréz Székesegyház sorai hívőkkel szombaton délután.
Különleges papszentelést tartott Pénzes János megyéspüspök. Koleszár József palicsi diakónus szombaton már áldozó lelkipásztorként lépett ki a Székesegyház épületéből. A szertartás számos paptársa részvételével zajlott.

Leist József, plébános, Palics: „Mindenkinek a gondolataiban vagy szívében, lelkében, egy új öröm van: képzeljétek el, hogy ez az ember, aki eddig minden más munkát végzett, sőt apai küldetése is megvan, megvolt, már nagypapa is és most végül is az oltárnak szentelte magát, vagyis amint az ő szentképein is olvasható: a Jóisten meghívott engem, hogy örömhírt vigyek az embereknek. Tehát az, amit mi jól ismerünk a Szentírásból, azoknak szól, akiket a Jóisten meghívott és ez nála különösképp is kiemelkedő.”

A megyéspüspök gratulál az újonnan felszentelt papnak

Az újonnan felszentelt palicsi áldozó pap egészen különleges módon lett teljes jogú lelkipásztor, hiszen egészen a közelmúltig házasságban élt. Mivel azonban nemrég megözvegyült, korábban pedig már diakónusként szolgált, ilyen esetben az egyház lehetőséget ad a teljes körű papi hivatás felvételére.

Koleszár József, felszentelt pap: „Nehéz szavakkal elmondani, itt igazából a szív az, ami ilyenkor beszélni tudna, szólni tudna és elmondaná mindazokat az érzéseket, azt a nagy kegyelmet, amit a Jóistentől kaptam. Diakónusként is, és a szolgálat felváltásával pedig tovább tudtam lépni, megint csak Isten kegyelméből, Isten segítségével, és történjen mindez az ő nagyobb dicsőségére és a hívő nép felemelkedésére, az üdvösségére.”

Megtelt hívekkel a székesegyház

Megteltek a székesegyház padsorai az alkalomból, hiszen a barátok és rokonok mellett sok palicsi lakos is gratulált a település új felszentelt papjának.

papszentelés
Palics
Koleszár József
Pénzes János
megyéspüspök
Szabadka

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.

Népszerű