Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Pašalić: Az ombudsmani irodák ajtajai bárki előtt nyitva állnak

2019-03-21
11:12
2019-03-21
12:48
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint tízezer ember kereste fel tavaly problémájával a szerbiai polgári jogvédő intézményt - áll a köztársasági parlamentbe eljuttatott jelentésben.

A legtöbb panasz a vagyonjoggal kapcsolatos - mondta Zoran Pašalić ombudszman. Hozzátette, büszkék arra, hogy ajtajuk bárki előtt nyitva áll, a felmerülő problémákat pedig megpróbálják a legrövidebb időn belül orvosolni. Ez sok esetben sikerül is, azonban mégsem teljesen elégedettek, mert a panaszosoknak esetenként hosszú ideig kell várniuk jogaik megvalósulására. Bízik benne, hogy az új törvény rövidebb határidőt szab ki az intézmények számára, amely alatt kötelesek válaszolni a kérdésre. Pašalić kitért arra is, hogy az újságírókra nehezedő nyomás elviselhetetlen, tavaly 102 esetben támadtak rájuk. A szolgálat ilyen esetekben is segíteni tud - mondta.

Zoran Pašalić

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:37, Frissítve: 13:45

Ünnepi kavalkád a piacon

A hagyomány szerint az ortodox nagypénteken egyedül a húsvéti előkészületek engedélyezettek, amit megérezhetett mindenki, aki kilátogatott ma a szabadkai Tejpiacra.
12:50, Frissítve: 13:34

Ünnepi ügyeletek

Munkaszüneti nap van ma Szerbiában az ortodox húsvéti ünnepek miatt. A közvállatok és intézmények többsége ügyeletet tart. Ez hétfőre is vonatkozik

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.