Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Pašalić: Az ombudsmani irodák ajtajai bárki előtt nyitva állnak

2019-03-21
11:12
2019-03-21
12:48
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint tízezer ember kereste fel tavaly problémájával a szerbiai polgári jogvédő intézményt - áll a köztársasági parlamentbe eljuttatott jelentésben.

A legtöbb panasz a vagyonjoggal kapcsolatos - mondta Zoran Pašalić ombudszman. Hozzátette, büszkék arra, hogy ajtajuk bárki előtt nyitva áll, a felmerülő problémákat pedig megpróbálják a legrövidebb időn belül orvosolni. Ez sok esetben sikerül is, azonban mégsem teljesen elégedettek, mert a panaszosoknak esetenként hosszú ideig kell várniuk jogaik megvalósulására. Bízik benne, hogy az új törvény rövidebb határidőt szab ki az intézmények számára, amely alatt kötelesek válaszolni a kérdésre. Pašalić kitért arra is, hogy az újságírókra nehezedő nyomás elviselhetetlen, tavaly 102 esetben támadtak rájuk. A szolgálat ilyen esetekben is segíteni tud - mondta.

Zoran Pašalić

Most

22:43, Frissítve: 22:48

Ezüstérmes a kardozó Szatmári András

A budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság csütörtöki fináléjában a dél-koreai Oh Szang Uk 15-12-re győzött, ezzel övé lett az aranyérem.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.