Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Pedagógusok: Lényeges a különbség a tantermi és a távoktatás hatékonysága között

2021.04.19
13:52
2021.04.19
17:17
Forrás
Pannon RTV
A matematika próba-kisérettségi bizonyult a legnehezebbnek a nyolcadikos diákok számára. A tanárok a felkészítő órákat igyekeztek mindig megtartani, annak érdekében, hogy a tanulók a helyzethez képest a legjobb mértékben felkészülhessenek.

A pedagógusok úgy látják, hogy lényeges különbség van a tantermi és az online oktatás hatékonysága között.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Hosszú idő után hétfőn újra az iskolapadba ülhettek a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola nyolcadikosai. A próba-kisérettségi megírása óta több mint egy hét telt el. A tanulók matematikából, magyar nyelvből és más tantárgyakból kombinált feladatsorok kitöltésével ellenőrizhették tudásukat.

Varga Johanna tanuló: „Mind a három tesztre külön felkészültem, kaptunk feladatgyűjteményeket, amelyben sok feladat van, amiben lehet gyakorolni. Alapszint, középszint, emelt szint.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szalai Violetta számára az április kilencedikén és tizedikén szervezett vizsgák közül a matematika okozott fejtörést.

„Szerintem erre nagyon jól rá kell feküdni és készülni kell tényleg a rendes kisérettségire, mert ez a próba-kisérettségi volt, és valljuk be, hogy szerintem senki nem vette annyira komolyan, mert próba. De jobban rá kell feküdnünk az igazi érettségire.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az iskola magyartanára, Schell Klára javította a próba-kisérettségi magyar nyelvre vonatkozó feladatsorát. Mint mondta, érezhető a különbség a tavalyihoz felmérőhöz képest. A pedagógus szerint az online felkészülés kevésbé mutatkozott hatékonynak.

„Nagyon nagy az érdektelenség, tehát nem igazán érzik át a súlyát a felelősséget, hogy a jövőjük függ ezen az érettségin. A gyengébb tanulókat nehezebb motiválni, a tehetségesebb, jobb képességű tanulók azért kicsit jobban felfogják a súlyát a dolognak, velük könnyebb dolgozni.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Vicsek Annamária, oktatási államtitkár elmondta, hogy a nyolcadikosok záróvizsgáját várhatóan június 23. és 25. között tartják meg a megszokott módon, tantermi körülmények között a járványügyi intézkedések tiszteletben tartása mellett.

Hajdújárás
Petőfi Sándor Általános Iskola
próba-kisérettségi

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.