Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Példamutató véradók a zentaiak

2019-01-17
13:15
2019-01-17
16:21
Forrás
Pannon RTV
Ezúttal a zentai Tópart Helyi Közösségben szerveztek véradást. Az akcióra már kora reggel több mint 20 önkéntes érkezett.

Már kapunyitáskor kígyózott a sor a Helyi Közösségben, az elmúlt időszak egyik legsikeresebb véradási akciója volt ez. Tandari Szabina, önkéntes véradó, Zenta: „2009-ben kezdtem, lassan ugye tíz éve, most ez az alkalomkor 16-dik alkalommal adtam vért. Egyrészt egészségügyi szempontból a magam részéről is, illetve hát a humanitárius, hogy segítsünk másoknak is, tudom, hogy ez fontos, anyukám valamikor a transzfúzión is dolgozott, és tudom, hogy mennyit segítünk ezzel másoknak.”

Egy éve, hogy a véradási akciókat havi szinten megszervezik Zentán és a környező településeken. Đukić Teodóra, munkatárs, Vöröskereszt, Zenta: „Most lesz egy hét múlva, tehát január 25-én az Egészségügyi Középiskolába itt Zentán, és az 9-től fél 2-ig fog tartani. Most egy újdonság, mivel tavaly különböző iskolákba voltak széthelyezve a középiskolások, ezért nem volt megszervezve, nagyon nehéz lett volna összehozni őket, viszont most, hogy megkezdték a felújított helyiségekben, tehát a 8-as és 9-es teremben tervezték ezt meg.”

Az Egészségügyi Középiskolában minden olyan tanuló adhat vért, aki betöltötte a 18-dik életévét, és a súlya több mint 50 kg, valamint, ha megfelelő véradónak bizonyul a rutin ellenőrzések után.

Az Újvidéki Transzfúziós Intézet és a Vajdasági Vöröskereszt minden véradási akció alkalmával köszönőcsomagot ad a véradóknak, ezzel is megköszönve, hogy eljönnek vért adni.

Zenta
véradás
Vöröskereszt

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.