Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pénzes János: A járvány okozta szorongást győzze le a feltámadt Krisztus

2020-04-03
18:55
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai megyéspüspök húsvéti üzenetében azt mondja, a húsvét öröme győzedelmeskedjen és lépjen a félelem helyébe.

Jézus önként vállalt kereszthalálával legyőzte a bűnt, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál fölött. Krisztus visszatért a Mennyei Atya dicsőségébe. Elment, hogy helyet készítsen nekünk. Vigasztaló az a tudat, hogy az életnek van értelme, és a hitből fakadó jóság elnyeri jutalmát - üzeni Pénzes János. Hozzáteszi: Istenhez fordulunk az egész világért, melyre ránehezedik a járvány nyomasztó súlya, hogy segítsen Krisztus feltámadásának részeseivé lennünk. A mostani járvány idején legyünk közösségben Péter apostol utódjával, Ferenc pápával az imádságban, mert minden keresztény számára ez nyújtja a lehető legnagyobb biztonságot. Ezekkel a gondolatokkal mindenkinek boldog húsvéti ünnepeket kívánok a feltámadott Megváltó bőséges áldásával - írja a szabadkai megyéspüspök.

Pénzes János megyéspüspök
húsvét

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.