Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pénzeszközökre pályázhatnak a Tartományi Oktatási Titkárságnál

2019.02.28
15:03
2019.02.28
16:32
Forrás
Pannon RTV
Több, mint 400 millió dinárra pályázhatnak a Tartományi Oktatási Titkárságnál az oktatási és a nemzeti közösségek kérdéseivel foglalkozó intézmények, egyesületek, szervezetek.

A két nyilvános pályázat határideje március 15-e, illetve március 20-a - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Nyilas Mihály. A tartományi oktatási titkár hozzátette: az oktatási célokra kiírt eszközöket elsősorban a tanintézmények objektumainak felújítására, újjáépítésére költhetik a nyertesek. A titkárság munkatársainak múlt évi körútján ugyanis kiderült, hogy még mindig a tanintézmények épületeinek állagmegőrzése a legsürgősebb feladat. A pályázati anyagot az érdeklődők személyesen is átvehetik a titkárságon, vagy letölthetik a Tartományi Oktatási Titkárság honlapjáról a www.puma.vojvodina.gov.rs címről.

Nyilas Mihály elmondta: a nemzeti közösségek számára is kiírták a pályázatot, melynek összege 57 millió dinár.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A másik nagy terület a kisebbségek, a kisebbségi jogérvényesítés, beleértve a nyelvhasználatot és beleértve a különböző egyesületeknek a munkáját, tevékenységét. Itt csak az az újdonság, hogy már csak projektumokat, programokat fogunk támogatni, a működést nem, hiszen az ide vágó jogszabályok csak ezt teszik lehetővé számunkra.”

tartományi oktatási titkárság
pályázat
Nyilas Mihály

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.