Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Péterrévén is fejet hajtottak a hősök emléke előtt

2023.03.14
18:04
2023.03.14
18:57
Forrás
Pannon RTV
Péterrévén ma délután Rózsa Imre plébános, 1848-as honvéd sírjánál koszorúzással emlékeztek a forradalomra és szabadságharcra.

A hősök emléke előtti főhajtást a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör Margaréta asszonykórusának, valamint Györe Rékának a fellépése tette ünnepélyesebbé.

A sírt Baranyi László plébános áldotta meg, ünnepi beszédet Bonifárt Noémi, a Magyar Nemzeti Tanács tagja mondott.

Bonifárt Noémi, a Magyar Nemzeti Tanács tagja: „A szabadság egy olyan tényező, melyet, ha van, nem érzünk, de ha nincs, annál inkább megérezzük a hiányát. Azt kívánom, hogy soha többé ne kelljen megtapasztalni ezt a fajta hiányt, ugyanakkor mindig legyen erőnk és bátorságunk kiállni az általunk vallott értékek mellett! Ehhez arra van szükség, hogy egy összetartó, egyetértő nemzet maradjunk, területi hollétünktől függetlenül. Addig fogunk létezni, amíg lesznek köztünk olyan emberek, akik a közösség boldogságát a saját boldogságuk elé helyezik. Ilyen emberből kívánok minél többet számunkra!”

Péterréve
megemlékezés
1848-49-es forradalom és szabadságharc
március 15.
Bonifárt Noémi
MNT

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű