Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pető kurzus az online térben

2020.11.16
16:18
2020.11.16
21:06
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi helyzet miatt a Pető kurzus is az online térbe költözött, azonban így is sokan csatlakoznak a foglalkozásokhoz. A jelenleg is zajló foglalkozásokról egy sajtótájékoztató keretein belül számoltak be az illetékesek.

Az online foglalkozásoknak jelenleg 22 résztvevője van, akik központi idegrendszeri betegséggel küzdenek. Ahogyan korábban, úgy most is több csoportban zajlanak a képzések.

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja: „Az online tér adta lehetőséget igyekszünk kihasználni, hiszen egész Vajdaság területéről be lehet kapcsolni az embereket, Nagybecskerektől, Zombortól kezdve Szabadkát, de a kis településeket is, és senkinek nem kell elmennie sehova. Otthonról tudja a gyakorlatokat végezni. A konduktoroknak nagyon kell koncentrálni, hiszen a képernyőn keresztül látják a pácienseket.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A világjárvány miatt a szűréseket sem tudják végezni a Pető András Kar konduktorai. Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programkoordinátora elmondta, hogy amint a helyzet és a korlátozások lehetővé teszik, folytatni szeretnék a programot: „A szórvány területeken az a gond, hogy ők még jobban el vannak zárva ezektől a magyar állam adta lehetőségektől. Rájuk jobban oda kell figyelni, és valahogy szórványközpontokat létrehozni olyan helyeken, ahol kis létszámban élnek magyarok, de ott is vannak sérültek gyerekek, felnőttek.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A Pető kurzus a magyar kormány támogatásával és a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében valósul meg minden alkalommal.

Pető kurzus
online
Perpauer Attila
Csuka Pál

Most

09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.

Népszerű