Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Pfizer és a Sinopharm vakcinájával oltanak Újvidéken

2021.10.04
14:24
2021.10.04
17:30
Forrás
Pannon RTV
Folyamatos a koronavírus elleni védőoltás beadása Újvidéken. A legtöbben a harmadik dózisért állnak sorba. Vajdaság székvárosában három helyszínen vehetik fel a lakosok a védőoltást. Jelenleg a Pfizer és a Sinopharm vakcinája érhető el.

Az újvidéki oltópontokon sorokban állnak az emberek a vakcináért, de a folyamat gyorsan halad. Délelőttönként főleg az idősebb korosztály van többségben, de általánosságban is elmondható, hogy körükben nagyobb az érdeklődés.

Nikola Kvrgić: „Négy évvel ezelőtt jöttem vissza, és ugyanúgy járok rendszeresen a háziorvosomhoz, és felveszem a védőoltást. Nincs semmi bajom. 74 éves vagyok, a megfázásról nincs tudomásom, és nem is köhögök. Egyébként szívbeteg is vagyok, de nagyon jól érzem magam.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A fiatalok közt elsősorban az egyetemisták és a közösségekben dolgozók veszik fel az oltást.

Miloje Milić: „Azért határoztam el, hogy felveszem a védőoltást, mert turistákkal dolgozom, az idegenforgalomban, múzeumban, tehát sok ember jön, zárt helyiségben. Ez a fő ok. Valamint, hogy megvédjem a családomat, ne csak magamat.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Újvidéken jelenleg a Pfizer-BioNTech és a Sinopharm vakcinákkal oltanak. A városban három helyszínen, az Újtelep és Jugovićevo városrészeken lévő rendelőkben, valamint a Promenád bevásárlóközpontban vehető fel a védőoltás, előzetes jelentkezés nélkül is.

Dr. Jelena Horvat, orvos, Újvidéki Egészségház, Szerbia: „Jelenleg jó a visszajelzés a védőoltás felvételére. Eddig Újvidék területén 375 087 páciens vette fel a védőoltást. Jelenleg leggyakrabban a harmadik dózisért jönnek, habár van első és második dózis is, ám legnagyobb visszajelzés a harmadikra van.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az újvidéki covid-kórházban jelenleg 512 beteget kezelnek, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. A kórház teljes kapacitása valamivel több mint 600 férőhely. Az orvosok továbbra is hangsúlyozzák, hogy a járvány elleni legjobb védelem a tömeges beoltottság.

covid-kórház
koronavírus elleni védőoltás
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
Sinopharm
koronavírus-járvány

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.