Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Pfizer és a Sinopharm vakcinájával oltanak Újvidéken

2021.10.04
14:24
2021.10.04
17:30
Forrás
Pannon RTV
Folyamatos a koronavírus elleni védőoltás beadása Újvidéken. A legtöbben a harmadik dózisért állnak sorba. Vajdaság székvárosában három helyszínen vehetik fel a lakosok a védőoltást. Jelenleg a Pfizer és a Sinopharm vakcinája érhető el.

Az újvidéki oltópontokon sorokban állnak az emberek a vakcináért, de a folyamat gyorsan halad. Délelőttönként főleg az idősebb korosztály van többségben, de általánosságban is elmondható, hogy körükben nagyobb az érdeklődés.

Nikola Kvrgić: „Négy évvel ezelőtt jöttem vissza, és ugyanúgy járok rendszeresen a háziorvosomhoz, és felveszem a védőoltást. Nincs semmi bajom. 74 éves vagyok, a megfázásról nincs tudomásom, és nem is köhögök. Egyébként szívbeteg is vagyok, de nagyon jól érzem magam.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A fiatalok közt elsősorban az egyetemisták és a közösségekben dolgozók veszik fel az oltást.

Miloje Milić: „Azért határoztam el, hogy felveszem a védőoltást, mert turistákkal dolgozom, az idegenforgalomban, múzeumban, tehát sok ember jön, zárt helyiségben. Ez a fő ok. Valamint, hogy megvédjem a családomat, ne csak magamat.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Újvidéken jelenleg a Pfizer-BioNTech és a Sinopharm vakcinákkal oltanak. A városban három helyszínen, az Újtelep és Jugovićevo városrészeken lévő rendelőkben, valamint a Promenád bevásárlóközpontban vehető fel a védőoltás, előzetes jelentkezés nélkül is.

Dr. Jelena Horvat, orvos, Újvidéki Egészségház, Szerbia: „Jelenleg jó a visszajelzés a védőoltás felvételére. Eddig Újvidék területén 375 087 páciens vette fel a védőoltást. Jelenleg leggyakrabban a harmadik dózisért jönnek, habár van első és második dózis is, ám legnagyobb visszajelzés a harmadikra van.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az újvidéki covid-kórházban jelenleg 512 beteget kezelnek, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. A kórház teljes kapacitása valamivel több mint 600 férőhely. Az orvosok továbbra is hangsúlyozzák, hogy a járvány elleni legjobb védelem a tömeges beoltottság.

covid-kórház
koronavírus elleni védőoltás
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
Sinopharm
koronavírus-járvány

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.