Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Piaci körkép Magyarkanizsán

2021.02.06
12:27
2021.02.06
16:14
Forrás
Pannon RTV
A szombati tavaszias időben sokan látogattak ki a magyarkanizsai piacra a reggeli órákban. Választékból volt bőven, szebbnél-szebb gyümölcsök, zöldségek sorakoztak az asztalokon. Az enyhe időben több fajta virág is várta a vásárlókat.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nagy volt a nyüzsgés a magyarkanizsai piacon szombat délelőtt. A horgosi Baté Lukács zöldségeket árul, nála a répa csomója mérettől függően 60-80 dinár volt, a zöldségé 120 dinár, míg a krumpli kilója 50 dinárba került. Elmondta, kínálat van bőven, azonban a kereslet nem kielégítő.

„Az árakkal meg volnánk elégedve, hanem a fogyasztás a nem jó. Nincs, aki fogyasszon és így nagyon le vannak redukálva a piacok, tehát elég gyenge. A felhozatal az jó, de a kereslet az gyenge.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A savanyúságokat is sokan keresték a magyarkanizsai piacon. A horgosi Varga Jánosnál savanyított vegyes saláta, káposzta, és cékla is kapható.

„- 300 dinár kilója a csalamádénak, a céklának ugyanúgy, a káposzta 150 dinár.

- Mi az, amit a leginkább keresnek az emberek?

- Legjobban szeretik a céklát, úgy veszem észre.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A méz iránt is nagy az érdeklődés. A magyarkanizsai Kordován Miklós méhész a helyi piacon értékesíti a különböző fajta mézeket. Fajtától és kiszereléstől függően 500 és 800 dinár között lehet nála vásárolni.

„Itt, nálam van repce meg akác keverék, olajfűz meg akác keverék, akkor van selyemfű vagy vaddohány, virágméz meg repceméz.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A piacon található csarnokban is sokan vásároltak. A kispiaci Papdi Rózsa pultjában többféle baromfihúst is megtalálhatnak a helyiek. Most leginkább a tyúk- és csirkehúst keresik.

„- A combnak 279 dinár az ára, a mellnek 329, az egész csirkének 229 dinár kilója, a levesnek való 129.

- Mennyire megfelelőek ezek az árak most?

- Aránylag tűrhetőek.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Hamarosan itt a Bálint-nap, majd a Nőnap, így már egy-két helyen tavaszi virágot is vásárolhatnak a helyiek. A primula ára jelenleg 150 dinár, a bimbózó jácint 200 dinárba kerül, egy cikláment pedig 500 dinárért vásárolhatunk meg a magyarkanizsai piacon.

Magyarkanizsa
piac
termelő
vásárlás
hús
zöldség
savanyúság
méz
virág

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.