Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pintér Attila: Az a cél, hogy Szerbia minél előbb a zöld zónába kerüljön

2020.07.28
12:52
2020.07.28
15:59
Forrás
Pannon RTV
Az a cél, hogy Szerbia minél előbb a zöld zónába kerüljön, így teszt és karantén nélkül is beutazhatnának az ország lakosai Magyarországra.

Erről beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorában Pintér Attila. A belgrádi magyar nagykövet aláhúzta, van lehetőség arra, hogy egy-egy ország esetében változtassanak a besoroláson. Volt is már erre több példa. Szerbia jelenleg a sárga zónában van. A koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt döntött a magyar kormány a beutazási korlátozásokról. Az államok besorolását hetente felülvizsgálják, a kormány, illetve az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Pannon RTV

Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „Én nagyon remélem azt, hogy itt nagyon rövid időn belül lejjebb fog hagyni a járvány, és akkor sor kerülhet arra, hogy az a döntés szülessen majd, hogy Szerbia a zöld zónába kerül, és akkor ismét szabad lesz az utazás ebben a relációban is. Amit ezzel kapcsolatban szeretnék jelezni, minden héten szerdán dönt erről az illetékes testület, hogy ki marad rajta az illetékes listán, ki az aki, hátrébb rangsorol, ki az, aki előre lép.”

Szerbia
Magyarország
Pintér Attila
határ

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.