Ugrás a tartalomra

Pintér Attila: Az a cél, hogy Szerbia minél előbb a zöld zónába kerüljön

2020.07.28
12:52
2020.07.28
15:59
Forrás
Pannon RTV
Az a cél, hogy Szerbia minél előbb a zöld zónába kerüljön, így teszt és karantén nélkül is beutazhatnának az ország lakosai Magyarországra.

Erről beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorában Pintér Attila. A belgrádi magyar nagykövet aláhúzta, van lehetőség arra, hogy egy-egy ország esetében változtassanak a besoroláson. Volt is már erre több példa. Szerbia jelenleg a sárga zónában van. A koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt döntött a magyar kormány a beutazási korlátozásokról. Az államok besorolását hetente felülvizsgálják, a kormány, illetve az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „Én nagyon remélem azt, hogy itt nagyon rövid időn belül lejjebb fog hagyni a járvány, és akkor sor kerülhet arra, hogy az a döntés szülessen majd, hogy Szerbia a zöld zónába kerül, és akkor ismét szabad lesz az utazás ebben a relációban is. Amit ezzel kapcsolatban szeretnék jelezni, minden héten szerdán dönt erről az illetékes testület, hogy ki marad rajta az illetékes listán, ki az aki, hátrébb rangsorol, ki az, aki előre lép.”

Szerbia
Pintér Attila
határ

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.