Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Pintér Attila: Az ingázók továbbra is beléphetnek Magyarországra

2020.11.04
16:21
2020.11.04
17:15
Forrás
Pannon RTV
A jelenlegi járványügyi szabályok értelmében külföldi állampolgárok nem utazhatnak be Magyarországra. Az ingázók, az üzleti célú beutazók és a tranzitálók ugyanakkor kivételt képeznek.

Tehát, ha egészségesek, beléphetnek az országba – mondta el Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. A magyar állampolgárokat beléptetéskor ellenőrzés alá vetik és fertőzés gyanúja esetén helyzettől függően hatóságilag kiszabott vagy házi karantént rendelhetnek el számukra – tette hozzá. A tranzitálóknak belépéskor rendelkezniük kell azokkal a feltételekkel, amelyek a schengeni határellenőrzési kódexben rögzítve vannak.

Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete: „A fő szabály az, hogy magyar állampolgár mindig, minden körülmények között hazatérhet, tehát beléphet Magyarországra. Ez viszont nem azt jelenti, hogy öt percenként átszaladgálunk a határon, hiszen jelen pillanatban a körülmények ezt nem teszik lehetővé. Magyar állampolgárok tehát problémamentesen beléphetnek az országba, Magyarország területére, viszont a határon egy ellenőrzésnek kell alávetniük magukat. Amennyiben az egészségügyi hatóság fertőzés gyanúját érzékeli, valószínűsíti, akkor karantént rendelhet el. A karantén az lehet hatóságilag kiszabott karantén, legalábbis a helyszínét illetően, illetve lehet házi karantén, ezt mindig az adott szituáció dönti el.”

Pintér Attila
ingázás
ingázó
ingázók
koronavírus-járvány
határ
járványügyi előírások

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.