Ugrás a tartalomra

Pintér Attila: Az ingázók továbbra is beléphetnek Magyarországra

2020.11.04
16:21
2020.11.04
17:15
Forrás
Pannon RTV
A jelenlegi járványügyi szabályok értelmében külföldi állampolgárok nem utazhatnak be Magyarországra. Az ingázók, az üzleti célú beutazók és a tranzitálók ugyanakkor kivételt képeznek.

Tehát, ha egészségesek, beléphetnek az országba – mondta el Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. A magyar állampolgárokat beléptetéskor ellenőrzés alá vetik és fertőzés gyanúja esetén helyzettől függően hatóságilag kiszabott vagy házi karantént rendelhetnek el számukra – tette hozzá. A tranzitálóknak belépéskor rendelkezniük kell azokkal a feltételekkel, amelyek a schengeni határellenőrzési kódexben rögzítve vannak.

Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete: „A fő szabály az, hogy magyar állampolgár mindig, minden körülmények között hazatérhet, tehát beléphet Magyarországra. Ez viszont nem azt jelenti, hogy öt percenként átszaladgálunk a határon, hiszen jelen pillanatban a körülmények ezt nem teszik lehetővé. Magyar állampolgárok tehát problémamentesen beléphetnek az országba, Magyarország területére, viszont a határon egy ellenőrzésnek kell alávetniük magukat. Amennyiben az egészségügyi hatóság fertőzés gyanúját érzékeli, valószínűsíti, akkor karantént rendelhet el. A karantén az lehet hatóságilag kiszabott karantén, legalábbis a helyszínét illetően, illetve lehet házi karantén, ezt mindig az adott szituáció dönti el.”

Pintér Attila
ingázás
ingázó
ingázók
koronavírus-járvány
határ
járványügyi előírások

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.