Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Popović: 15-20 nap múlva elérhető lehet a Szerbiában gyártott vakcina

2021.05.20
10:50
2021.05.20
10:58
Forrás
Szerbiai RTV
Az illetékes orosz nemzeti járványügyi és mikrobiológiai intézet jóváhagyta a Torlakban előállított Szputnyik V oltás minőségét, így akár már 15-20 napon belül elérhető lehet a Szerbiában gyártott orosz vakcina - nyilatkozta Nenad Popović.

Az innovációért felelős tárca nélküli miniszter a Szerbiai RTV műsorában kiemelte, hogy először 100 ezer adagot gyártanak le, az első adagok pedig hamarosan elérhetőek lehetnek.

A kormány arról is döntött, hogy 50 millió eurót fordít a Torlak Intézet fejlesztésére, eszközbeszerzésre, annak érdekében, hogy jövőre már egy egész gyártási évet lefedhessenek - tette hozzá Popović.

Nenad Popović
Szputnyik V
vakcina
Torlak Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.