Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Porfirije pátriárka: Közös erővel minden újjáépíthető

2021.02.27
17:24
2021.03.12
09:54
Forrás
Szerbiai RTV
A horvátországi Banovina térségének földrengés sújtotta lakosainál tett látogatásakor Porfirije szerb pátriárka úgy fogalmazott, ő nem politikus, de tisztségénél fogva mindent megtesz, hogy tompuljanak a pengék az emberek egymás közötti viszonyában.

A kinevezése előtt zágrábi-ljubljanai metropolitaként szolgáló szerb egyházfő azt üzente: ez a tragédia megmutatta, hogy az emberek egymásra vannak utalva. Isten talán néha megengedi a kísértést mindannyiunk számára, hogy aztán egyfajta anyagi kár megtapasztalása révén lehetőségünk legyen felébreszteni önmagunkban azt, ami emberi, és erőfeszítéseket tenni egoizmusunk és zártságunk legyőzésére, mert közös erővel minden újjáépíthető - szögezte le Porfirije. 

A szerb pátriárka azt is kihangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a hétköznapi emberek, valamint a pozícióban lévők között is, sőt a két állam kapcsolataiban is, ez így legyen.

A pusztító erejű földrengésben otthonaik nélkül maradt horvátországi Lekenik település lakóinak adtak át ma jelentős segélyt, Porfirije szerb pátriárka és Boris Milošević, a földrengés okozta károk helyreállításáért felelős stáb elnökhelyettese. A két nagy, és négy kisebb, jól felszerelt lakókonténer a Szerb Pravoszláv Egyház és Szerbia zágrábi nagykövetségének közös adománya.

Porfirije
pátriárka
Horvátország

Most

16:09, Frissítve: 17:24

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 16:17

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.
14:23

Szeles idő és csapadék várható

Szombaton még fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, vasárnapra virradóan azonban újabb csapadék érkezik, eső, havas eső várható és megélénkülhet az északi szél. A hétvégén a csúcshőmérséklet elérheti a 7 fokot, a legalacsonyabb hőmérséklet -3 és 0

Népszerű