Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Porfirije pátriárka: Közös erővel minden újjáépíthető

2021.02.27
17:24
2021.03.12
09:54
Forrás
Szerbiai RTV
A horvátországi Banovina térségének földrengés sújtotta lakosainál tett látogatásakor Porfirije szerb pátriárka úgy fogalmazott, ő nem politikus, de tisztségénél fogva mindent megtesz, hogy tompuljanak a pengék az emberek egymás közötti viszonyában.

A kinevezése előtt zágrábi-ljubljanai metropolitaként szolgáló szerb egyházfő azt üzente: ez a tragédia megmutatta, hogy az emberek egymásra vannak utalva. Isten talán néha megengedi a kísértést mindannyiunk számára, hogy aztán egyfajta anyagi kár megtapasztalása révén lehetőségünk legyen felébreszteni önmagunkban azt, ami emberi, és erőfeszítéseket tenni egoizmusunk és zártságunk legyőzésére, mert közös erővel minden újjáépíthető - szögezte le Porfirije. 

A szerb pátriárka azt is kihangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a hétköznapi emberek, valamint a pozícióban lévők között is, sőt a két állam kapcsolataiban is, ez így legyen.

A pusztító erejű földrengésben otthonaik nélkül maradt horvátországi Lekenik település lakóinak adtak át ma jelentős segélyt, Porfirije szerb pátriárka és Boris Milošević, a földrengés okozta károk helyreállításáért felelős stáb elnökhelyettese. A két nagy, és négy kisebb, jól felszerelt lakókonténer a Szerb Pravoszláv Egyház és Szerbia zágrábi nagykövetségének közös adománya.

Porfirije
pátriárka
Horvátország

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!