Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Porfirije pátriárka: Közös erővel minden újjáépíthető

2021.02.27
17:24
2021.03.12
09:54
Forrás
Szerbiai RTV
A horvátországi Banovina térségének földrengés sújtotta lakosainál tett látogatásakor Porfirije szerb pátriárka úgy fogalmazott, ő nem politikus, de tisztségénél fogva mindent megtesz, hogy tompuljanak a pengék az emberek egymás közötti viszonyában.

A kinevezése előtt zágrábi-ljubljanai metropolitaként szolgáló szerb egyházfő azt üzente: ez a tragédia megmutatta, hogy az emberek egymásra vannak utalva. Isten talán néha megengedi a kísértést mindannyiunk számára, hogy aztán egyfajta anyagi kár megtapasztalása révén lehetőségünk legyen felébreszteni önmagunkban azt, ami emberi, és erőfeszítéseket tenni egoizmusunk és zártságunk legyőzésére, mert közös erővel minden újjáépíthető - szögezte le Porfirije. 

A szerb pátriárka azt is kihangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a hétköznapi emberek, valamint a pozícióban lévők között is, sőt a két állam kapcsolataiban is, ez így legyen.

A pusztító erejű földrengésben otthonaik nélkül maradt horvátországi Lekenik település lakóinak adtak át ma jelentős segélyt, Porfirije szerb pátriárka és Boris Milošević, a földrengés okozta károk helyreállításáért felelős stáb elnökhelyettese. A két nagy, és négy kisebb, jól felszerelt lakókonténer a Szerb Pravoszláv Egyház és Szerbia zágrábi nagykövetségének közös adománya.

Porfirije
pátriárka
Horvátország

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.