Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Porig égett a halmozottan sérült fiát egyedül nevelő anya háza

2023.02.11
15:22
2023.02.12
16:28
Forrás
Pannon RTV
Leégett a halmozottan sérült fiát egyedül nevelő tiszaszentmiklósi Dékány Mária háza. A csütörtök kora délután keletkezett tűzben az idős nőnek és fiának mindene odaveszett.

Feltételezhetően a kályhából kipattanó parázs okozhatta azt a tűzet, amelyben Dékány Mária háza teljesen kiégett. A tiszaszentmiklósi asszony szerint a kályha előtt szárított ruhák kaptak lángra, amelyet azonnal oltani kezdett, de sikertelenül. Első dolga volt, hogy koraszülöttként agyvérzést kapott, most 14 éves, halmozottan sérült fiát kimentse a már égő házból.

„Először a kisgyereket, az Ádámot kivezettem, utána próbáltam műanyagban vizet meríteni és oltani a tűzet, de már harmadszorra, mikor bementem, akkor már perzselte a szemöldökömet meg a hajamat. Rákényszerültem akkor, nem tudtam mást, akkor még az ott lévő faanyagot húztam ki és egy darab csővel locsoltam be. Aztán Ádám fogta a csövet, én még próbáltam felhívni az Erikát, de nem tudtam abban a pillanatban a telefont kezelni.”

Mária és fia a közelben élő lányánál, Erikánál és annak családjánál húzták meg magukat. A halmozottan sérült fiú most teljes nyugtalanságban él és folyamatosan követeli, hogy édesanyjával visszatérjen a számára már megszokott közegbe, a saját házukba, amely teljesen lakhatatlanná vált.

Dékány Erika, Mária lánya: „Legnagyobb szükségünk a ház berendezésére lenne, egy tüzelős sporhet nagyon nagy segítség lenne. A hűtő, a fridzsider elégett. Komplett berendezés a törölközőtől, konyharuháig semmije sem maradt.”

Máriának a fián kívül egyedüli reménye marad abban, hogy a jó szándékú embereknek köszönhetően talán újra saját házuk lehet. Ha valaki úgy érzi, hogy bármivel segíteni tud a szerencsétlenül járt családon, felkeresheti az édesanyát a 061/6087929-es telefonszámon, vagy pénzbeli támogatását eljuttathatja Dékány Mária bankszámlaszámára: 170001071048900003.

leégett ház
Tiszaszentmiklós

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű