Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A portugáliai fatimai jelenésekre emlékeztek Martonoson

2019-10-14
10:21
2019-10-14
17:54
Forrás
Pannon RTV
A portugáliai fatimai jelenések százkettedik évfordulóját ünnepelték Martonoson vasárnap délután.

Több száz zarándok érkezett az idei évben is a helyi Szűz Mária Neve római katolikus templomba. A szentmisét Beer Miklós, nyugalmazott váci püspök szolgáltatta.

Már a szentmise előtt, a rózsafüzér-imádságon is több százan vettek részt. István Juliannáék például hetvenen érkeztek a bánáti Kisoroszról és környékéről: „ Fontosnak tartjuk az ilyen zarándoklatokat, mert az ember megkönnyebbül, lelkileg feltöltődik.”

Az eseményt idén is a Szűz Mária Neve katolikus templomban tartották, ahol 1987-óta rendszeresen szerveznek ünnepséget a Fatimai jelenések évfordulóján. Az esemény szervezője Savelin Zoltán martonosi plébános. Elmondta, a vajdaságiak felismerték az ünnep fontosságát és támaszt keresnek ezáltal Szűz Máriában: „Saját magunk is érezzük, hogy kell valamibe kapaszkodnunk, és támaszkodnunk. A reményvesztett emberek támaszt keresnek.”

A szentmisét idén Beer Miklós, nyugalmazott váci püspök szolgáltatta. Szentbeszédében a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet: „ Amit a legfontosabbnak tartok, hogy átadjam, elmondjam ezeknek a kedves zarándokoknak, hogy tanuljuk a Szűzanyától, hogy mi is tovább adjuk a jó Isten szeretetét. Közvetítői legyünk annak az irdatlan szeretetnek, amivel az Úr Isten hozzánk fordul és aminek az első közvetítője volt a Szűzanya, aki nekünk adta Jézust.”

A hívek a szentmise után hagyományosan Martonos utcáin imádkozva és énekelve, körmenetben kísérték végig a portugáliai Fatimából származó Szűzanya szobrát.

Fatima
fatimai jelenések
Martonos

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.