Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Post-Covid szakrendelők az egészségházakban

2021.05.10
22:00
2021.05.11
07:40
Forrás
Pannon RTV
Több mint egy éve az életünk része a koronavírus, a betegség után az oltásról szólnak a hírek, de kevesen figyelnek arra, hogy a covid-19 betegség után milyen szövődmények alakulnak ki.

Sokan azok közül, akik átestek a koronavírus-fertőzésen, a betegség után sem tudnak visszatérni a munkahelyükre, mert kimerültek, fáradékonyak, nehezen lélegeznek, szédülnek, depressziósak, vagyis a betegség után is gyógykezelésre szorulnak - mondta dr. Úri Emese a Közügyekben. A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője rámutatott arra, hogy a post-Covid szindróma kezelésében a primáris egészségügyi ellátást kellene bevonni, hiszen az egészségügy ezen szintje reagált eddig a leggyorsabban a járvány megjelenésekor és az oltás megkezdésekor is.

„A minisztérium mindenképp gondolkodik a post-covid szakrendelők szervezésén, egyértelmű, hogy a legelérhetőbb lehetőség, hogy ezeket is az egészségházak keretében szervezzék meg. Igaz, hogy bizonyos szakorvosi véleményezés szükséges, de alapállásban, egy képzés mellett ezt egy általános orvos, általános szakorvos el tudja látni.”

post-covid szindróma
kezelés

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.