Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Potápi Árpád János: Folyamatos a kapcsolat a külhoni magyarokkal

2020-03-28
12:51
2020-04-16
21:19
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-világjárvány idején is folyamatos a kapcsolattartás a külhoni magyar közösségekkel - hangsúlyozta Facebook-nyilatkozatában a magyar nemzetpolitikai államtitkár.

Potápi Árpád János jelezte: a korábban elindított nemzetpolitikai programok zajlanak, a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel ugyanakkor számos, az idei évre tervezett program módosul. Közölte: a fertőzések terjedésének lassítása érdekében augusztus 31-ig a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága semmilyen rendezvényt nem szervez és megvalósulását nem támogatja. Hozzátette, a határon túli magyarságot is arra szeretné kérni, hogy vegyék komolyan a veszélyt, fokozottan figyeljenek a környezetükben élő idősekre és maradjanak otthon. A Szülőföldön magyarul támogatásról, továbbá a Határtalanul programról a következőket osztotta meg a nyilvánossággal.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „A Szülőföldön magyarul nevű oktatási nevelési támogatással kapcsolatos személyes ügyintézés, ahogyan sokan tapasztalhatták is, a szomszédos országokban jelenleg átmenetileg szünetel és ezért az április végi benyújtási határidőtől eltekintünk, azt a későbbiekben egy másik dátumban fogjuk meghatározni. A Határtalanul program idei tanévet érintő osztálykirándulásai ebben a tanévben már nem tudnak megvalósulni. Viszont azért, hogy az a több mint százezer iskolás, aki a programban az idei tanévben vett volna részt, és hogy meg tudja valósítani ezt az osztálykirándulást, a határidőt október 31-ig kitoljuk.”

Szülőföldön magyarul
Potápi Árpád János

Most

Népszerű