Ugrás a tartalomra
MTI/Sóki Tamás

Potápi: nemcsak a gyásszal, a jövőbe tekintéssel is törődni kell

2020-06-04
19:20
2020-06-04
19:26
Forrás
MTI
A trianoni trauma arra figyelmeztet, hogy nemcsak a gyásszal, hanem a jövőbe tekintéssel is törődni kell - hangoztatta Potápi Árpád János.

A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, Alsónánán hozzátette: a 20. század vesztes évszázad volt a magyarok számára; a vesztes első világháborút a trianoni békediktátum követte, majd "a reménysugár után elveszítettük" a második világháborút, sőt a trianoni ország területét is csökkentették három faluval. Az elmúlt tíz év nemzetpolitikája azt eredményezte, hogy "ma talán erősebbek vagyunk" - mondta.

Állampolgárságot, szavazati jogot kapott minden magyar, bárhol éljen a világban, elfogadtuk az alaptörvényünket, "ezekre építve bizakodhatunk abban, hogy a 21. század nyertes évszázad lesz a magyaroknak" - fogalmazott.

Potápi Árpád János
Nemzeti Összetartozás Napja
Trianon
gyász
jövő

Most

14:51

Foglalkozások az adai Lovasvölgyben

Őseink életébe kóstolhattak bele a gyerekek egy egész napos foglalkozás keretein belül Adán. A helyi Lovasvölgyben nem csak a lovaglás fortélyait, de a lovas íjászatot is megismerhették.

Népszerű