Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Predrag Kon: Az utolsó szalmaszál

2020-04-01
10:11
2020-04-01
16:58
Forrás
Szerbiai RTV
A 24 órás kijárási tilalom bevezetése az utolsó szalmaszál a koronavírus elleni harcban, de ennek még nem érkezett el az ideje – jelentette ki dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos.

A tegnapi sajtótájékoztató volt az utolsó felhívás az emberek számára, hogy segítsenek a járvány elleni küzdelemben, tartsák be az intézkedéseket – szögezte le a Szerbiai RTV Upitnik című műsorában a szakember.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakorvos: „A 24 órás kijárási tilalomnak abban a pillanatban van értelme, amikor már nem lehet kontrollálni az eseményeket. Ez lenne az idézőjelbe tett orvosság, az utolsó járványügyi lehetőség, a mentő szalmaszál. Én azonban személyesen nem gondolom azt, hogy mi ebben a helyzetben vagyunk. Személyesen nem gondolom, de ez nem jelent semmit. Mi azt mondtuk, hogy két hétig, ha egyáltalán nincs kontaktus, akkor elméleti esély sincs arra, hogy a vírus ezt túlélje.”

Predrag Kon
kijárási tilalom
koronavírus
járványügyi szakorvos

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.