Ugrás a tartalomra
TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/bs

Kon: Javul a helyzet, de a vírus itt van, és itt is marad

2020.08.29
09:28
2020.08.29
15:41
Forrás
Szerbiai RTV
Ha nem tartjuk tiszteletben a korlátozásokat, ismét óhatatlanul terjed majd a vírus - figyelmeztet Kon.

Javul a helyzet, de a vírus továbbra is itt van, és itt is marad - jelentette ki dr. Predrag Kon a Szerbiai RTV műsorában. A járványügyi szakorvos kiemelte, nehezen jutunk el a nullához egyáltalán, amikor a napi új fertőzöttekről van szó, és az első hullám végéhez. Úgy véli, hogy az enyhítések után mindenképp növekedni fog a megbetegedések száma, de semmiképp sem engedik meg az éjjeli klubok működését, csak a boltok, üzletek, kávézók és a kertes éttermek hosszabb nyitvatartását.

Tilos a 30-nál több ember gyülekezése, és ezzel közvetett módon a nagyobb ünnepségek megrendezése is. A vendéglátó egységekben szigorúan be kell tartani a távolságot, és minden asztalnál fertőtlenítő kell, hogy legyen. Ha nem tartjuk tiszteletben a korlátozásokat, ismét óhatatlanul terjed majd a vírus - figyelmeztet Kon.

"Fel kell fognunk, hogy ez nem tréfa és semmiképp sem engedhetjük el magunkat. Senki nem bocsájtja meg majd senkinek, ha ismét növekednek a számok és megtelnek a kórházak, ahogyan az már megtörtént. Arra kérem az állami szerveket, felügyelőségeket, ellenőröket, hogy végezzék a munkájukat, jobban, mint azelőtt bármikor."

Predrag Kon
járvány
intézkedés
étterem
gyülekezés

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.