Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Prioritás a zaklatás és erőszak megelőzése az iskolákban

2023.01.17
11:30
2023.01.17
15:53
Forrás
Pannon RTV
Az internetes zaklatást és iskolai erőszakot megelőző oktatás továbbra is az egyik legfontosabb projektje a tartományi oktatási titkárság idei munkatervének - fogalmazott Szakállas Zsolt a Szubjektív című műsorunknak.

A titkárság vezetője elmondta, műhelymunkákat és a tematikus kisfilmek leforgatását tervezik, amelyekkel a diákokat fel tudják készíteni arra, hogyan reagáljanak, ha ilyen konfliktusokba keverednek. A teljes beszélgetést ma este 19 óra 30 perctől láthatják a Pannon Televízióban.

Szakállas Zsolt, alelnök, Tartományi Kormány: Különféle protokollok léteznek abban az esetben, ha ilyen típusú erőszak nyilvánulna meg egy iskolában. A kommunikáció az iskola vezetői között és az iskolaigazgatóságok, felügyelések között már létezik, viszont mi a megelőzésre fektetnénk itt a hangsúlyt és ezért mindenféleképpen konzultálunk már a kisfilmek leforgatásakor is az iskolák vezetőivel, hogy minél jobb filmeket tudjunk készíteni a diákok számára.

Szakállas Zsolt
Szubjektív
iskolai erőszak
iskolai bántalmazás
zaklatás

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.