Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Próbaérettségi matematikából

2021.04.09
16:06
2021.04.09
17:32
Forrás
Pannon RTV
A próbaérettségi első köre zajlott ma Szerbia-szerte. Az általános iskolás diákok a matematika tesztet töltötték ki. Holnap az anyanyelvi, valamint a kombinált tesztekkel folytatódik a felmérés.

Ma és holnap próba-kisérettségik zajlanak Vajdaság-szerte, így Adán is. Míg a mai napon matematikából, holnap magyar nyelvből, illetve komplex teszteket is kitöltenek a fiatal diákok. A komplex tesztek öt tantárgyból állnak össze, ezek pedig a földrajz, kémia, biológia, fizika és a történelem.

Az adai Cseh Károly Általános Iskolában közel 75 nyolcadik osztályos tanuló gyülekezett, hogy kitöltsék a próbaérettségi tesztfeladatait matematikából.

Világos Balázs: „Az az igazság, hogy nem készültem olyan sokat, de az összes előkészítő órán ott voltam, most megnézem, hogy ez mennyire lesz elég és örülök, hogy megtudjuk ezt így tartani, mivel így nem kell ott élesben majd elmagyarázni, hogy hogy lesz, hanem most lepróbáljuk és ott már tudni fogjuk.”

Nagypál Zsófia: „Ma matematikából írjuk, nem a kedvenc tantárgyam, de mindent megteszek annak
érdekében, hogy ez is ugyanúgy sikerüljön, mint a többi is.”

Az általános iskolát végző diákoknak mindhárom teszt, tehát a matematika, az anyanyelvi és a kombinált teszt megoldására is 120 perc áll rendelkezésükre. A záróvizsga próbája nagyon fontos a diákok számára, mert nemcsak a tudásukat mérhetik fel, de pontosan megismerkedhetnek a valódi vizsgaszituáció körülményeivel, szabályaival, így nem izgulnak majd annyira.

Bagi Magdolna, tanár, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „Külön tantermekben írjuk, méghozzá 8-9 tanteremben, hogy így az egészségügyi előírásokat betartsuk, szét kellett őket osztani. Minden tanterem az első emeleten van, be van osztva, hogy melyik tanuló pontosan melyik tanterembe megy, melyik asztalhoz ül.”

Az előzetes tervek szerint a nyolcadikosok kisérettségije idén június 23-a és 25-e között zajlik majd.

próbaérettségi
Szerbia
oktatás
Bagi Magdolna
tanár
Cseh Károly Általános Iskola

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű