Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Próbajogosítvány a kezdő sofőröknek

2019-08-24
21:35
Forrás
VajdaságMa
Új vezetői próbajogosítványokat adnak ki szeptember elsejétől Szerbiában.

Az egy év helyett legkevesebb két évig és legfeljebb négy évig lesz érvényben ez a vezetői engedély, attól függően, hogy hány éves korában vizsgázott a friss vezető – írja a Večernje novosti. Azok a vezetők, akik 17 éves korukban tették le sikeresen a vizsgát, a próbaengedélyük 21 éves korukig lesz érvényes. Az viszont, aki a vizsgázáskor 19 éves volt például, annak két évig kell a próbaengedéllyel vezetnie. 

Emlékeztetőül: az új vezetőknek nem szabad 110 kilométeres sebességnél nagyobbal vezetnie az autópályán, sem 90 kilométeres sebességgel a közutakon. A sebességkorlátozásokat be kell tartania úgy, hogy a megengedett sebességnek a 90 százalékával kell haladnia. Este 11 órától reggel hatig nem ülhet volán mögé. Szabályosan sem szabad telefonálnia menet közben, s alkoholos italt nem fogyaszthat, semennyit sem. 
 

próbajogosítvány
vezetői engedély

Most

08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.