Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Próbajogosítvány a kezdő sofőröknek

2019-08-24
21:35
Forrás
VajdaságMa
Új vezetői próbajogosítványokat adnak ki szeptember elsejétől Szerbiában.

Az egy év helyett legkevesebb két évig és legfeljebb négy évig lesz érvényben ez a vezetői engedély, attól függően, hogy hány éves korában vizsgázott a friss vezető – írja a Večernje novosti. Azok a vezetők, akik 17 éves korukban tették le sikeresen a vizsgát, a próbaengedélyük 21 éves korukig lesz érvényes. Az viszont, aki a vizsgázáskor 19 éves volt például, annak két évig kell a próbaengedéllyel vezetnie. 

Emlékeztetőül: az új vezetőknek nem szabad 110 kilométeres sebességnél nagyobbal vezetnie az autópályán, sem 90 kilométeres sebességgel a közutakon. A sebességkorlátozásokat be kell tartania úgy, hogy a megengedett sebességnek a 90 százalékával kell haladnia. Este 11 órától reggel hatig nem ülhet volán mögé. Szabályosan sem szabad telefonálnia menet közben, s alkoholos italt nem fogyaszthat, semennyit sem. 
 

próbajogosítvány
vezetői engedély

Most

15:45, Frissítve: 15:56

Véget ért a kényszerszünet

Visszatértek az iskolapadokba a szerbiai diákok. Ez csaknem 137 és fél ezer általános iskolás diákot és 62 ezer középiskolás tanulót jelent Vajdaságban.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.