Ugrás a tartalomra

Prosperitati Alapítvány: Mától lehet jelentkezni a falusi házak vásárlását célzó pályázatra

2018-08-10
10:48
2018-08-10
16:44
Forrás
Pannon RTV
Falusiház-vásárlásra mától, szeptember 10-ig lehet benyújtani a pályázatokat a Prosperitati Alapítván valamennyi vajdasági területi irodájában.

Az előző két pályázati körben összesen 385 vajdasági család jutott saját otthonhoz, a Prosperitati Alapítvány és a magyar kormány támogatásával. Ebből 43 család a Szabadkai környéki településeken vásárolt házat, sokan például Hajdújáráson, ahol a megnyerhető tízezer eurós támogatást egy pici önerővel megtoldva, már nagyon szép, lakható, termőfölddel, gyümölcsössel rendelkező ingatlant is lehet vásárolni.

Milkovics Anikó és férje 11 és 18 éves gyermekeikkel élnek egy fedél alatt. Most már a saját családi fészkükben. Évekig albérletben laktak. A hajdújárási Preszpa utcában megvásárolt házukat évekkel ezelőtt kinézték maguknak, csak nem jött össze a rávaló. Most fóliasátorban nevelnek konyhakerti veteményeket, szépen terem nekik a szőlő a lugasban, az ingatlanhoz pedig melléképületek is tartoznak. Az előző körben a Prosperitati Alapítványnál elnyert támogatás nélkül nem lenne saját otthonuk.
Milkovics Anikó, Hajdújárás: „Nem láttunk rá módot, hogy önerőből vegyünk saját házat, hát annyiban változott minden, hogy most bele mertünk vágni, és egy kis hozzátoldással lett egy saját családi házunk és családi fészek, ahova mindenki szeret hazajárni.”

Némedi Normand tavaly vette el feleségül Diannát. Azonnal pályáztak, nyertek és Hajdújárás külterületén vettek egy négyszobás házat, gazdasági épületekkel és nagy gyümölcsössel. Az a tervük, hogy sertéstenyésztéssel és gyümölcsészettel foglalkozzanak. „Mi itt látjuk a jövőt, itt képzeljük el, hogy a gyerekeink felnőjenek, magyar faluban, tősgyökeres hajdújárásiak vagyunk és akkor így lenne a jó.”

 

A gyerekvállalással eddig vártak, de most, hogy van saját házuk, jöhet a gyerek is - mondta Dianna. Hozzátette, hogy a házban a gyerekeknek is simán jutna hely, ezért férjével már komolyan gondolkodnak a gyerekvállaláson.

A házvásárlás egyik feltétele, hogy hogy az ingatlannak legyen gazdálkodásra alkalmas területe. Városban továbbra sem lehet házat venni, pontosan meghatározták azokat a kataszteri községeket, ahol ingatlan vásárolható.
Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Szabadkán és környékén lehet Ludason, Királyhalmon, Hajdújáráson, Csantavéren, Bajmokon, Kelebián házat vásárolni. Sőt, Palics nem üdülőövezetében is lehet akár házat vásárolni, Szabadkán a központban nem lehet, Nagybecskereken nem lehet házat vásárolni, de Muzslyán lehet a szabályoknak megfelelően, a hat vajdasági város területe kizáró ok, de a rurális közegek viszont abszolút alkalmasak és akár Magyarkanizsán, Zentán, Topolyán is lehet házat vásárolni, mint ahogy az összes többi község központjában és a hozzá tartozó településeken is.”

A pályázati határidő 2018.szeptember 10-e 14.00 óra. További információk a www.prosperitati.rs oldalon olvashatóak.

 

prosperitati Alapítvány
házvásárlási pályázat

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.