Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A pünkösd az evangélikus egyház számára is kiemelkedő jelentőségű ünnep

2021.05.23
13:09
2021.05.23
17:30
Forrás
Pannon RTV
Az evangélikus egyház, protestáns egyház révén, a konfirmációt ezen az ünnepen tartja meg.

Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes elmondta, tavaly nem tudtak istentiszteletet tartani a járvány miatt, ezért idén talán még nagyobb jelentőségű ez az ünnep. 

„Most már, ahogy a járványügyi feloldások megtörténnek, egy újjászületésnek lehetünk a tanúi, résztvevői. Úgy, ahogyan akkor az egyház megszületett, ma újra kell, hogy szülessen az elmúlt másfél év, mondjuk így, eseményeit követően, és én bízom abban, hogy ez meg is fog történni, itt nálunk az egyházban. Nem csak a miénkben, az összes egyházban, és újra a megszokott kerékvágásban tudunk haladni, előre.”

pünkösd
evangélikus
Dolinszky Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.