Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Rákóczi Szövetség bemutatkozott Zentán

2019-11-08
20:03
2019-11-09
18:14
Forrás
Pannon RTV
35 vajdasági iskola majdnem ezer diákja lepte el a zentai sportcsarnokot, ugyanis bemutatkozó rendezvénnyel érkezett a budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség.

A Rákóczis Légy-Ott! nevet viselő rendezvénysorozat zentai megállójának célja az volt, hogy egyközös és tartalmas együttlétre hívja meg a vajdasági diákokat.
A Rákóczi Szövetség standjánál lehetett pólókat festeni, kérdőívet kitölteni és természetesen információkat is szerezni a szövetség munkájáról. Sok diák már hallott a szervezetről, sőt, sokan már részt is vettek a különböző kirándulásokon, táborokon, amelyeket a Rákóczi Szövetség szervezett.

Sági Andrea, tanuló: „Tavaly jöttem csak rá, hogy tábor is van, ami borzasztóan jó élmény volt. Idén augusztusban jártam először a Rákóczi táborban, az egyik legmeghatározóbb élmény volt az egész életemben.”

Zentán már egy éve működik a fiatalokat tömörítő szervezet és általában a tanárok nyújtanak segítséget az érdeklődő diákoknak. Homolya Ákos a zentai ifjúsági szervezet vezetője elmondta, egyre több diák érdeklődik a Rákóczi Szövetség tevékenysége iránt.

Homolya Ákos, vezető, zentai Rákóczi Ifjúsági Szervezet: „A megalakulásunk nem volt könnyű, tehát nehéz volt érdeklődő, mindenre kapható gyerekeket találni, tehát ez az egy év alatt általunk megvalósított programokkal sikerült egy olyan bizalmat kialakítani a helyi diáksággal, illetve a felnőttekben, szülőkben, ami alapján most már elmondhatom, azt hogy egyre többen és népesebben jelentkeznek hozzánk, szeretnének tagosodni illetve a programjainkban részt venni.”
 

A Rákóczis Légy-Ott! elnevezésű eseményen Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke is köszöntötte a diáksereget, aki elmondta, az MNT már hat éve nyújt segítő kezet a Rákóczi Szövetség vajdasági munkájában. Csáky Csongor, a szövetség elnöke is köszöntötte a diákokat és kihangsúlyozta, a legfontosabb az, hogy a gyerekek érezzék és tudják, a Kárpát-medencében jó magyarnak lenni: „Mi azt hisszük, hogy aki középiskolás korában megfertőződik ezzel a gondolattal, hogy jó magyarnak lenni és érdemes magyarnak lenni, és itt kialakulnak azok az élményei, azok a kapcsolatai, amik ebben tudják őt a későbbiekben segíteni ez egészen biztos, hogy hosszú távon tud segíteni.”

Az eseményen 55 anyaországi középiskolás tanuló is részt vett az Utaztatási Program keretén belül. A zentai rendezvényt ByeAlex koncertje zárta.

Rákóczi Szövetség
Zenta
Légy-Ott!

Most

08:27

WHO: Dél-Amerika az új gócpont

Meghaladta a 6 millió 267 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma a világban. A halálos áldozatok száma több mint 373 ezer, 2,8 millióan pedig már legyőzték a kórt.
07:52, Frissítve: 08:02

Ma van pünkösdhétfő

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.