Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Régi álom válik valóra - hamarosan elkészül az Ópáva és Torontálvásárhely közötti út

2021.07.11
10:37
2021.07.11
16:17
Forrás
Pannon RTV
Októberre készülhet el az Ópáva és Torontálvásárhely közötti út. Az út 10 kilométeres szakasza elkészült, hátramaradt még egy 2,5 kilométeres szakasz Torontálvásárhely területén. A tartományi kormány 778,6 millió dinárral támogatta a projektet.

Az út hatalmas jelentőséggel bír a helyiek számára, akik régóta várták a fejlesztés befejezését.

Olasz András, Torontálvásárhely: „Nagyon sokat jelent számunkra, mert sokkal közelebb lesz Belgrád. A másik, hogy nekünk, mint termelőknek, piacosoknak is sokkal közelebb lesz a piac, mert össze lesz kötve a nagybecskereki, belgrádi úttal. Szóval ez az új híd is, ami épült, ezen is meg lehet közelíteni. Én gondolom, hogy ez a falut is fel fogja lendíteni.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Az épülő útszakaszt még Mária Terézia idejében jelölték ki postai útvonalként - mondta el Stevan Lazički. A torontálvásárhelyi helyi közösség tanácselnöke kiemelte, napjainkban földes útként funkcionált, ezért nagy jelentőséggel bír a kiépítése. A hátramaradt 2,5 kilométeres szakasz munkálatai folyamatosak - mondta.

„Egy nagyon modern utunk lesz, amely összekapcsolódik, amelynek több jelentősége lesz a régiónk és a településünk számára. Visszatérve erre, az út sokkal szélesebb és jobb lesz. Mindenki használja majd, az iskolás gyerekektől kezdve, a mezőgazdászokon át az üzletemberekig, akik Belgrádban dolgoznak.”

Az illetékes hozzátette, a tervek szerint október végéig ezt az építkezést is befejezik. Az új útszakaszt jelzőtáblákkal látják el.

Ópáva
Torontálvásárhely
útépítés

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.