Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A régi motorosok idén húsvétkor is meglepték a Lurkóház gyerekeit

2018.03.29
17:41
2018.03.29
18:35
Forrás
Pannon RTV
Nyolc éve rendszeresen gondolnak a kicsikre és megajándékozzák őket.

Húsvét alkalmából ajándékcsomagokkal örvendeztették meg a hajdújárási Lurkóház lakóit az Old Bikers Vojvodina motoros klub tagjai. A gyerekek hálából egy kisebb műsorral készültek a vendégeknek, verseket szavaltak és énekeltek. A már hagyományosnak számító eseményre a rossz idő miatt a vendégek idén nem tudtak motorral érkezni, de ennek ellenére is nagy volt az öröm a hajdújárási Lurkóházban.

Pannon RTV

Az Old Bikers Vojvodina motoros klub tagjai, ahogyan azt nyolc éve minden évben, idén húsvétkor sem feledkeztek meg a jótékonykodásról és a hajdújárási Lurkóház lakóiról. Ajándékcsomagokat hoztak a gyerekeknek. Kikić Attila, alapító, Old Bikers Vojvodina: „Mi nem csak húsvét alkalmával jövünk, a kereszténység legnagyobb ünnepein, ami azt jelenti, hogy karácsony előtt és húsvét előtt mindig kijövünk. De más alkalommal is, amikor van ötletünk, akkor kilátogatunk. Ez az esemény, hagyomány már nyolc éve tart.”

Pannon RTV

Idén édességgel lepték meg a gyerekeket, de korábban olyan is előfordult, hogy élő nyuszit kaptak a gyerekek, vagy éppen ruhákat, esetleg tanszereket hoztak a lurkóknak. A tavaszi szünetben a gyerekeket számos foglalkozás várja, versekkel és dalokkal ismerkedhetnek, valamint kézműves tevékenységben vehetnek részt. Kovács Sebestyén Gyöngyi, házfelelős, Lurkóház, Hajdújárás: „Húsvétra mindenféle szép költeményekkel, énekekkel készülünk, és amennyit a szabadidőnk megenged, kézműves foglalkozásokkal is készültek a kolléganők a gyermekeknek.”

Pannon RTV
Pannon RTV

A motoros klub tagjai elmondták, összejöveteleiken, motoros rendezvényeiken mindig gyűjtenek pénzt a gyerekeknek. Céljuk, hogy ezt a szokást a jövőben is megtartsák, és a lehetőségekhez képest még többet tudjanak adni a kicsiknek.

Lurkóház
motorosok
Old Bikers Vojvodina
húsvét
ajándék

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.