Ugrás a tartalomra
Pixabay

Rekordot döntött a napi koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában

2020.10.21
12:02
2020.10.21
17:19
Forrás
Szerbiai RTV, covid19.rs
Tegnap óta 512 új esetet regisztráltak. Legutóbb július végén csúcsosodott így ki a járványgörbe, de akkor is 500 alatt maradt a szám.

17:00 - Holnap új, koronavírus-terjedést megelőző intézkedésekről dönthet a szerb köztársasági válságstáb - ezt nyilatkozta a szerb közmédiának Branislav Tiodorović. A stáb tagja elmondta, ez azért szükséges, hogy megelőzzék azt, hogy Szerbiában is, hasonlóan a környező országokhoz, megugorjon a naponta regisztrált fertőzöttek száma. Szerbia egész területén regisztráltak ma új betegeket, a legtöbbet Belgrádban, de Kraljevóban, Kragujevacon, Újvidéken, Nišben és Vranjében is vannak új fertőzöttek. Szavai szerint a legtöbb fiatal. Mint mondta, az hogy az új intézkedések között szerepel-e majd a Szerbiába való belépés valamilyen szempontból való korlátozása, majd holnap kiderül, a döntést a stáb és a szerb kormány hozza meg - szögezte le.

15:10 - Az elmúlt 24 órában egyébként mintegy 7 és félezer tesztet végeztek el. Egy ember halt meg. Kórházban 490 beteget kezelnek, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen. A szerbiai válságstáb várhatóan holnap ül össze. 

12:10 - 99 százalékos lenne az emberek védettsége, ha mindenki fegyelmezetten viselné az előírt maszkot, írta dr. Predrag Kon Facebook oldalán. A járványügyi szakember ismét figyelmeztette, különösen a belgrádiakat, hogy viseljék a maszkot és tartsák be az előírt fizikai távolságot, mert ezzel csaknem teljesen megóvhatják magukat a vírustól. Ismertette, hogy a WHO a járvány kezdetén csak a fertőzötteknek ajánlotta a maszk használatát. A legújabb kutatások viszont azt bizonyítják, hogy csak 30 százalékos a védettsége annak, aki viseli a maszkot, ha a körülötte lévők nem viselik azt.

Nem kezelnek jelenleg koronavírusos pácienst a Szabadkai Közkórház covid-részlegein - tájékoztat az egészségügyi intézmény. A napi jelentésben azt írják, 24 óra alatt három koronavírus-fertőzésre gyanús személyt vizsgáltak meg, de senkit sem kellett benntartani kórházi kezelésen. A tájékoztatás szerint újabb egészségügyi dolgozónál nem regisztrálták a kórt. Legutoljára egyébként a múlt héten kezeltek koronavírusos beteget a Szabadkai Közkórházban.

koronavírus
fertőzött
járvány
Predrag Kon
kórház
beteg
kezel
maszk

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

A szerb olimpikonok 13. napja

A tokiói olimpia tizenharmadik napján a szerb olimpikonok közül a napot Strahinja Stefanović kajakozó indította, aki egyes 200 méteren nem jutott fináléba, összesítésben pedig a 11. helyen zárt.
19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.