Ugrás a tartalomra
Pixabay

Rekordot döntött a napi koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában

2020-10-21
12:02
2020-10-21
17:19
Forrás
Szerbiai RTV, covid19.rs
Tegnap óta 512 új esetet regisztráltak. Legutóbb július végén csúcsosodott így ki a járványgörbe, de akkor is 500 alatt maradt a szám.

17:00 - Holnap új, koronavírus-terjedést megelőző intézkedésekről dönthet a szerb köztársasági válságstáb - ezt nyilatkozta a szerb közmédiának Branislav Tiodorović. A stáb tagja elmondta, ez azért szükséges, hogy megelőzzék azt, hogy Szerbiában is, hasonlóan a környező országokhoz, megugorjon a naponta regisztrált fertőzöttek száma. Szerbia egész területén regisztráltak ma új betegeket, a legtöbbet Belgrádban, de Kraljevóban, Kragujevacon, Újvidéken, Nišben és Vranjében is vannak új fertőzöttek. Szavai szerint a legtöbb fiatal. Mint mondta, az hogy az új intézkedések között szerepel-e majd a Szerbiába való belépés valamilyen szempontból való korlátozása, majd holnap kiderül, a döntést a stáb és a szerb kormány hozza meg - szögezte le.

15:10 - Az elmúlt 24 órában egyébként mintegy 7 és félezer tesztet végeztek el. Egy ember halt meg. Kórházban 490 beteget kezelnek, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen. A szerbiai válságstáb várhatóan holnap ül össze. 

12:10 - 99 százalékos lenne az emberek védettsége, ha mindenki fegyelmezetten viselné az előírt maszkot, írta dr. Predrag Kon Facebook oldalán. A járványügyi szakember ismét figyelmeztette, különösen a belgrádiakat, hogy viseljék a maszkot és tartsák be az előírt fizikai távolságot, mert ezzel csaknem teljesen megóvhatják magukat a vírustól. Ismertette, hogy a WHO a járvány kezdetén csak a fertőzötteknek ajánlotta a maszk használatát. A legújabb kutatások viszont azt bizonyítják, hogy csak 30 százalékos a védettsége annak, aki viseli a maszkot, ha a körülötte lévők nem viselik azt.

Nem kezelnek jelenleg koronavírusos pácienst a Szabadkai Közkórház covid-részlegein - tájékoztat az egészségügyi intézmény. A napi jelentésben azt írják, 24 óra alatt három koronavírus-fertőzésre gyanús személyt vizsgáltak meg, de senkit sem kellett benntartani kórházi kezelésen. A tájékoztatás szerint újabb egészségügyi dolgozónál nem regisztrálták a kórt. Legutoljára egyébként a múlt héten kezeltek koronavírusos beteget a Szabadkai Közkórházban.

koronavírus
fertőzött
járvány
Predrag Kon
kórház
beteg
kezel
maszk

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.