Ugrás a tartalomra

Rekordszámú tanuló utazhat a Rákóczi Szövetség támogatásával

2019-08-23
14:09
Forrás
MTI
Rekordszámú, húszezer tanuló utazhat idén a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjának köszönhetően.

Március 15-én ötezernél, június 4-én pedig nyolcezernél is több diák kirándulhatott a program keretében. A nemzeti ünnepek, emléknapok alkalmából a középiskolák saját maguk szervezik a programokat, azzal a feltétellel, hogy legalább egynapos rendezvényt és minimum húsz diák utaztatását biztosítják. Ezek a rendezvények kiegészülnek a Rákóczi Szövetség által szervezett központi eseményekkel, jellemzően hosszú hétvégés kirándulásokkal, amelyekből évente kettő a Felvidéken, egy a Partiumban, egy Vajdaságban, illetve több Kárpátalján valósul meg. A kirándulásokkal a Rákóczi Szövetség célja a magyar-magyar kapcsolatok erősítése.

Rákóczi Szövetség
diákutaztatás
diákutaztatási program

Most

11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.
08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.