Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Rendkívüli ülést tart a szerbiai válságstáb

2020-10-21
20:39
2020-10-22
11:09
Forrás
Tanjug
Csütörtökön reggel 9 órakor ül össze a szerbiai országos válságstáb, hogy a jelenlegi járványhelyzetről és az esetleges szigorításokról, illetve óvintézkedésekről tárgyaljon.

Az ok, hogy egyre több a koronavírus-fertőzött, a szerdán délután közölt adatok szerint például 512 esetet regisztráltak 24 óra alatt, és nincs olyan része az országnak, ahol ne lenne jelen a vírus.

Dr. Predrag Kon járványügyi szakember szerint szükség lehet további szigorításokra, ha nem is ebben a pillanatban, de a közeljövőben, főleg akkor, ha tovább romlik a helyzet.

Szerbiába való belépéskor kötelező lesz a negatív PCR-teszt felmutatása nem csak a külföldieknek, a szerbiai lakosoknak is - ezt szinte biztos, hogy bevezetik, mondta dr. Kon.

A járványhelyzet a fővárosban és más városokban is, például Kragujevacban és Valjevóban is romlik, de így van ez szinte az egész ország területén. Dr. Kon azonban hozzátette, Vajdaságban relatív stabil a járványhelyzet, bár ott is kezd bizonytalanná válni.

rendkívüli ülés
válságstáb
Szerbia
koronavírus
járvány
óvintézkedések
szigorítások
Dr. Predrag Kon

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.