Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Rendkívüli ülést tart a szerbiai válságstáb

2020.10.21
20:39
2020.10.22
11:09
Forrás
Tanjug
Csütörtökön reggel 9 órakor ül össze a szerbiai országos válságstáb, hogy a jelenlegi járványhelyzetről és az esetleges szigorításokról, illetve óvintézkedésekről tárgyaljon.

Az ok, hogy egyre több a koronavírus-fertőzött, a szerdán délután közölt adatok szerint például 512 esetet regisztráltak 24 óra alatt, és nincs olyan része az országnak, ahol ne lenne jelen a vírus.

Dr. Predrag Kon járványügyi szakember szerint szükség lehet további szigorításokra, ha nem is ebben a pillanatban, de a közeljövőben, főleg akkor, ha tovább romlik a helyzet.

Szerbiába való belépéskor kötelező lesz a negatív PCR-teszt felmutatása nem csak a külföldieknek, a szerbiai lakosoknak is - ezt szinte biztos, hogy bevezetik, mondta dr. Kon.

A járványhelyzet a fővárosban és más városokban is, például Kragujevacban és Valjevóban is romlik, de így van ez szinte az egész ország területén. Dr. Kon azonban hozzátette, Vajdaságban relatív stabil a járványhelyzet, bár ott is kezd bizonytalanná válni.

rendkívüli ülés
válságstáb
Szerbia
koronavírus
járvány
óvintézkedések
szigorítások
Dr. Predrag Kon

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.