Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

A rendőrök napja

2023.06.04
14:38
2023.06.04
21:47
Forrás
Pannon RTV
Ma van a Belügyminisztérium és a rendőrség napja Szerbiában. Ez alkalomból a rendőrség gépjárműveit, műszaki felszerelését és fegyverzetét tekinthették meg a sétálók Újvidék, Belgrád és más városok központjában is.

A rendőrség különleges alakulatainak munkájába kaptak betekintés Újvidék lakosai vasárnap. Az érdeklődők felpróbálhatták a különböző felszereléséket, beülhettek a gépjárművekbe, és megismerkedhettek a helyszínelők munkájával is.

Vasilije Janković: „Most próbáltam ki egy készüléket, nem tudom mi a pontos neve, de valami, amibe belefújsz, és utána ellenőrzi, hogy fogyasztottál-e alkoholt."

A csendőrség újvidéki osztagának részén a gyerekek falat is mászhattak, a tűzoltó és a katasztrófavédelmi egységnél pedig hasznos tanácsokkal lettek ellátva, hogy hogyan is viselkedjenek tűz, árvíz vagy földrengés esetén.

Goran Radonjić, az újvidéki rendőrkapitányság vezetője: „A mai napot legfiatalabb polgártársainknak, gyerekeinknek szenteltük, hogy felismerjék és tudják: a rendőr mindig ott van mellettük."

A sétálók a gépparkot is megcsodálhatták, valamint lehetőség volt fényképezkedni a rendőrök négylábú segédjeikkel is. A rendőri szakma iránt érdeklődők pedig tájékozódhattak a továbbképzésekről, tanfolyamokról is. Ez a nap fontos Újvidék számára is, hiszen a rendőrök elsősorban önzetlenül a lakosság érdekeit szolgálják – hangsúlyozta Milan Đurić polgármester.

„Nekünk mint városnak az a szerepünk, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük őket. Minden évben segítettünk, és ez továbbra is így marad, mert úgy gondolom, hogy segítenünk kell őket, be kell fektetnünk a rendőrségünkbe, mert ők mindig ott vannak, amikor a legnagyobb szükségünk van rájuk."

Országszerte ünneplik a rendőrség napját. A központi ünnepséget a Szerbia Palotában rendezték meg. Az eseményen 12 rendőrt ki is tüntettek elkötelezettségük és bátorságuk jeléül. Aleksandar Vučić, szerb államfő beszédében megköszönte a rendőrség tagjainak munkáját és fáradozásait.

„Ezekre az emberekre, bár gyakran kritizáljuk őket, valójában rájuk támaszkodunk a legjobban. Tekintetünkkel, hívásainkkal keressük őket, és ők mindig az elsők akik segítenek. Rendőrségünk egyre jobban felszerelt, és ezt folyamatosan fejlesztjük."

A szerb államfő arról is beszélt, hogy az év végéig fizetésemelésre számíthatnak a rendőrök, emellett pedig a felszereltség további modernizációjára is nagy hangsúlyt fognak fektetni.

rendőrség napja
Milan Đurić
Aleksandar Vučić
rendőrség
csendőrség
Belügyminisztérium

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű