Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Részletes információ a védettségi igazolásokról

2021.10.25
16:32
2021.10.25
18:20
Forrás
Szerbiai RTV
A kétségek eloszlatása érdekében a szerb kormány kiadott egy részletes utasítást a védettségi igazolásokkal kapcsolatban.

Ezek valójában digitális zöld tanúsítványok, amelyeket minden állampolgár megkap, ha beoltották a koronavírus ellen, vagy ha megkapják a covid-teszt eredményeit. A digitális zöld tanúsítvány az E-uprava portálon keresztül szerezhető be, de igényelhető a Szerbiai Posta Közvállalat legközelebbi kirendeltségében is. A digitális zöld tanúsítványnak tartalmaznia kell a koronavírus elleni vakcina második vagy harmadik adagja felvételéről szóló igazolást, amely megerősíti, hogy az oltás 210 napnál nem régebbi. Érvényes továbbá a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, a legfeljebb 48 órás negatív antigén teszt, illetve a pozitív PCR-teszttel vagy antigénteszttel bizonyított, betegségen való átesés az elmúlt hét hónapban. Elfogadják még a pozitív antitest, azaz S-protein IgG-tesztet is, amely három hónapnál nem régebbi, és állami laboratóriumban végezték el. Ezen elemek mindegyike már minden állampolgár zöld bizonyítványában szerepel, és minden változáskor automatikusan új adatokkal töltődnek fel. A védettségi igazolás bemutatható telefonon vagy papírra nyomtatva, és azt az egyedi QR-kód beolvasásával ellenőrzik. A polgárokat, különösen a fiatalokat arra figyelmeztetik, hogy ne essenek áldozatául a szórakozóhelyek és éttermek előtti tesztelésre való felszólításoknak, mivel ezek a tesztek nem érvényesek, és nem ismerik el őket ellenőrzéskor.

Egyébként nem hitelesek és nem érvényesek azok a covid-tesztek, amelyeket a szórakozóhelyekre, az éjszakai klubokba, az éttermekbe való közvetlenül belépés előtt végeztetnek el. A szerb kormány arra figyelmezteti a fiatalokat, hogy ne higgyenek az ilyen felszólításoknak vagy ajánlatoknak, ezek a teszten nem érvényesek, ellenőrzéskör nem ismerik el őket. Fontos, hogy a dokumentumon rajta legyen a QR-kód, ami egyébként telefonon és papírra nyomtatva is bemutatható.

védettségi igazolás
védettségi igazolvány
Covid
COVID-19

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű