Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Rockzenétől volt hangos az óbecsei Népkönyvtár díszterme

2018-08-31
15:10
2018-08-31
20:16
Forrás
Pannon RTV
A héten ingyenes zenetábort tartottak Óbecsén. Az általános iskolásokat profi zenészek oktatták a zenekari muzsikálás alapjaira, de a Bubamare gyermekegyüttes tagjai is részt vettek a munkában.

A tanárok gitározni, basszusgitározni, dobolni és zongorázni tanították a kezdő és haladó kis zenészeket. Lovas Đijanta könyvtárigazgató évek óta vezeti a Bubamare gyermekkórust és zenekart, és szerette volna más gyerekekkel is megismertetni a közös zenélés örömét.

„Mivel a mai technológia eléggé rabul ejtette a gyerekeket, akik állandóan a táblagépeikkel és a telefonjaikkal foglalkoznak, úgy gondoltam, hogy ez egy szép alkalom lehet arra, hogy ők is csináljanak valami mást, valami kreatívat. Nagyon elégedettek vagyunk, mert több mint 30 gyerek jelentkezett, vannak közöttük olyanok, akik már zeneileg képzettek, és akikkel azonnal lehetett dolgozni. Vannak olyanok is, akik még csak most ismerkednek a hangszerekkel. Az elmúlt héten begyakorolt néhány dalt az óbecsei közönség vasárnap, szeptember 2-án hallhatja majd 19 órai kezdettel a Zserbó Cukrászdában.”

Óbecse
Népkönyvtár

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.