Ugrás a tartalomra

Rövidebb várólista, magasabb színvonalú betegellátás

2022.03.20
13:25
2022.03.20
20:11
Forrás
Pannon RTV
Új berendezésekkel átadták a Vajdasági Onkológiai Intézet új részlegét.

Vajdaságban havonta 1000 új rákbeteget diagnosztizálnak – hangzott el Újvidéken, a Vajdasági Onkológiai Intézet új részlegének átadásán. A bővítéssel és az új gépek beszerzésével lényegesen lerövidül a várólista, hiszen eddig mintegy ezer páciens várt a megfelelő kezelésre - most ez a szám 200 alá kerülhet. Az új terápiás részleg két műszakban dolgozik majd, és naponta mintegy 70 beteg kaphatja meg az előírt terápiát. A szerb kormány támogatásával magasabb színvonalra került a betegellátás Újvidéken, és a sugárkezelésekre most már nem kell Belgrádba vagy akár külföldre utazniuk a betegeknek - mondta Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter az átadón. A sugárkezeléses terápiában alkalmazható berendezést júniusban kezdik használni.

Zlatibor Lončar, egyészségügyi miniszter: „Egy mágneses rezonancia berendezés helyett most három áll rendelkezésünkre, az 1000 fős várólista helyett most kevesebb mint 200-an vannak, így a lehető leggyorsabban megkezdődik a betegek kezelése, és itt, amint hallották, nem lesznek várólisták. Eljutottunk attól a helyzettől, amikor a páciensek a törökországi vagy a kladovói kezelésre várva hunytak el egy teljesen más helyzetig, ez többé nem fog megtörténni. Gondoljanak csak bele, hogy hány emberi életet mentünk meg, és milyen mértékben javul a betegek életminősége.”

Újvidék
Vajdasági Onkológiai Intézet
új részleg
Zlatibor Lončar

Most

12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.
10:08

A kaland itt kezdődik!

Ezzel a jelmondattal zajlik Belgrádban a Nemzetközi Turisztikai Vásár. A február 22-e és 25-e között megrendezett eseményen közel 30 ország képviselteti magát. A vásár idei partnerországa Görögország.

Népszerű