Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexey_Hulsov

Rövidült a karanténidő Szerbiában

2022.01.17
11:15
Forrás
Szerbiai RTV
10 napra csökkentették az izoláció idejét.

Rövidebb mától a karanténidő Szerbiában - az eddigi két hét helyett 10 napig kell izolációban maradnia annak, aki fertőzött, vagy akinek közvetlen kontaktusa volt koronavírusos beteggel. A karanténidő egyéni kérésre ennél rövidebb is lehet: negatív PCR-teszt felmutatásával hét nap után is szabadulhat az érintett.

A teszt költségét az állam fedezi. A magáncélra történő tesztelés ára ezzel egyidejűleg 9 ezerről 6 ezerre csökken, az antigénteszt ára pedig 1 800 dinár lett a korábbi 3 és félezer helyett.

karanténidő
járvány
fertőzés
koronavírus

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.