Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis

Saját felelősségünkre utazhatunk Görögországba

2020-05-24
11:31
2020-05-24
11:42
Forrás
novosti.rs
A szerbiai Köztársasági Egészségbiztosítási Alap arra figyelmeztet, hogy ha a görög partoknál egy szerbiai állampolgár megfertőződik koronavírussal, a kezelési költségeit nem állja az állam.

Azt is közölték, hogy csak azok a szerbiai állampolgárok vehetnek igénybe ingyenes, vagyis az állam által támogatott gyógykezelést, akik olyan országokba utaznak, amelyekkel erről megállapodást kötöttek. Húsz ilyen állam van, ezek között nincs Görögország. Az esetleges gyógykezelés költségeit nem csak a koronavírus-fertőzés, illetve megbetegedés esetében, hanem minden más betegségnél sem térítik meg.

A megállapodás érvényes, így az díjtalan kezelés is lehetséges a következő államokba való utazáskor: Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Nagy-Britannia, Olaszország, Luxemburg, Magyarország, Észak-Macedónia, Németország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Montenegró, Csehország, Szlovénia és Törökország.

De ez magában nem elég. A Köztársasági Egészségbiztosítási Alap kirendeltségeiben be kell szerezni egy kétnyelvű formanyomtatványt, illetve egy igazolást arról, hogy az orvosokból álló bizottság megállapította, a biztosított nem beteg, és nem is volt beteg az elmúlt 12 hónap folyamán, illetve nem szenved krónikus megbetegedésben. A véleményezés a fogak egészségére is kiterjed.

Görögország
utazás
saját felelősség
gyógykezelés
költség
költségtérítés
biztosítás
Köztársasági Egészségbiztosítási Alap

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.