Ugrás a tartalomra
FoNet/Oktatási Minisztérium

Šarčević: Az örökös egyetemistáknak át kell térniük a bolognai rendszerre

2019-08-12
22:12
2019-08-12
22:59
Forrás
FoNet
Nincs többé esély arra, hogy az egyetemet a bolognai rendszer 2005-ös hivatalos bevezetése előtt érvényes program szerint fejezzék be - jelentette be Mladen Šarčević oktatási miniszter.

Hozzátette: immár a technikai feltételek sincsenek meg a régi rendszer érvényesítésére, így még egyszer biztosan nem hosszabbítják meg a határidőt, amit a szerb parlament tavaly szeptember végén fogadott el - hangsúlyozta a miniszter.

A parlament oktatási bizottsága sem fog ennek a témának ülést szentelni, amennyiben az oktatási minisztérium, illetve a szerb kormány nem veti fel egy újabb hosszabbítás kérdését - mondta Muamer Zukorlić, a bizottság elnöke.

egyetemista
felsőoktatás
bolognai rendszer
oktatás
Mladen Šarčević
oktatási miniszter

Most

22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.