Ugrás a tartalomra
FoNet/Oktatási Minisztérium

Šarčević: Az örökös egyetemistáknak át kell térniük a bolognai rendszerre

2019-08-12
22:12
2019-08-12
22:59
Forrás
FoNet
Nincs többé esély arra, hogy az egyetemet a bolognai rendszer 2005-ös hivatalos bevezetése előtt érvényes program szerint fejezzék be - jelentette be Mladen Šarčević oktatási miniszter.

Hozzátette: immár a technikai feltételek sincsenek meg a régi rendszer érvényesítésére, így még egyszer biztosan nem hosszabbítják meg a határidőt, amit a szerb parlament tavaly szeptember végén fogadott el - hangsúlyozta a miniszter.

A parlament oktatási bizottsága sem fog ennek a témának ülést szentelni, amennyiben az oktatási minisztérium, illetve a szerb kormány nem veti fel egy újabb hosszabbítás kérdését - mondta Muamer Zukorlić, a bizottság elnöke.

egyetemista
felsőoktatás
bolognai rendszer
oktatás
Mladen Šarčević
oktatási miniszter

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.