Ugrás a tartalomra
FoNet/Oktatási Minisztérium

Šarčević: Az örökös egyetemistáknak át kell térniük a bolognai rendszerre

2019-08-12
22:12
2019-08-12
22:59
Forrás
FoNet
Nincs többé esély arra, hogy az egyetemet a bolognai rendszer 2005-ös hivatalos bevezetése előtt érvényes program szerint fejezzék be - jelentette be Mladen Šarčević oktatási miniszter.

Hozzátette: immár a technikai feltételek sincsenek meg a régi rendszer érvényesítésére, így még egyszer biztosan nem hosszabbítják meg a határidőt, amit a szerb parlament tavaly szeptember végén fogadott el - hangsúlyozta a miniszter.

A parlament oktatási bizottsága sem fog ennek a témának ülést szentelni, amennyiben az oktatási minisztérium, illetve a szerb kormány nem veti fel egy újabb hosszabbítás kérdését - mondta Muamer Zukorlić, a bizottság elnöke.

egyetemista
felsőoktatás
bolognai rendszer
oktatás
Mladen Šarčević
oktatási miniszter

Most

16:13, Frissítve: 18:52

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.