Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Šarčević: Egyre kevesebb szülő támogatja a távoktatást

2020.08.24
13:15
2020.08.24
16:48
Forrás
Pannon RTV
Vajon milyen feltételek mellett kezdhetik meg az általános- és középiskolás diákok az iskolaévet? Milyen szabályokat kell betartaniuk a járványhelyzet miatt?

Alig egy hét van hátra a tanévkezdésig Szerbiában. Mladen Šarčević szerb oktatási miniszter szerint egyre kevesebb szülő támogatja a távoktatást.

Egyre kevesebb szülő támogatja a távoktatást - nyilatkozta ma Mladen Šarčević Ópázovában, ahol meglátogatta az egyik általános iskolát. A szerb oktatási miniszter elmondta, a felmérés a múlt héten kezdődött, ekkor a szülők nagyobb százaléka támogatta az oktatás online térben való folyatását, azonban ez a szám egyre alacsonyabb.

Az általános iskolákban 15 fős létszámmal, 30 perces órákkal és nagyobb szünetekkel zajlik majd a tanítás, valamint a maszkviselés is kötelező a tanulóknak és a tanároknak. Mladen Šarčević, oktatási miniszter, Szerbia: „Valahol 5 és 4,5 százalék alatt volt, mostanra bizonyos helyeken 2-3 százalék. Tehát a szülők és a gyerekek is azt akarják, hogy elkezdődjön a tanítás. Ami pedig számomra fontos, hogy bízzanak az állam rendszerében, amelyben mi dolgozunk.”

Arról, hogyan fog zajlani a középiskolai oktatás Baráth Gábor Gergely nyilatkozott a Pannon Presszó műsorában. A Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke kiemelte, a középiskolákra kettő modellt dolgozott ki az illetékes minisztérium. Baráth Gábor Gergely, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „Az A-modell lényege, hogy a diák online, tehát otthonról követi az oktatást. A B-modell pedig a kombinált verzió. Tehát egy hetet az iskolában, egy hetet pedig otthonról. Ezt úgy határozta meg a minisztérium, hogyha 16 főnél több tanuló van az osztályban, akkor az osztályt két csoportra osztják.”

Baráth Gábor Gergely hozzátette, abban az esetben, ha valaki az online oktatás mellett dönt, ez annyiban fog különbözni az előző félévtől, hogy a diáknak az osztályzásra be kell mennie a tanintézménybe. Emellett a középiskolákban is rövidített órák lesznek. A maszkviselés pedig mindenkinek kötelező lesz az iskola területén.

Mladen Šarčević
oktatás
Baráth Gábor Gergely

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű